In een korte mededeling meldt het bestuur van KSK Kallo het ontslag van haar hoofdcoach Ronald De Somviele.

Voormalig KSK Kallo-coach Ronald De Somviele.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na overleg tussen trainers en spelersgroep heeft Ronald De Somviele zijn ontslag gegeven als T1 van KSK Kallo” luidt het. “Het bestuur bedankt Ronald voor zijn inzet voor de club en bekijkt nu de verdere opties. In afwachting van een definitieve oplossing nemen T2 Christof De Schepper, samen met keeperstrainer Michel Van Britsom, deze taak op zich .”

“De reden waarom ik mijn ontslag heb gegeven heeft te maken met een verschillende kijk op voetbal met een paar spelers” luidt het in een reactie bij Ronald De Somviele. “Zij vinden zichzelf een ploeg voor de top vijf en dat we niet genoeg trainen/spreken over hun aanvallende kwaliteiten.”

“Ik vond daarentegen dat we ons vooral niet mochten laten vangen aan domme dingen en dat ze beter daar wat aandacht aan zouden schenken. Soit, ik had het gevoel dat het niet meer klikte, dus dan denk ik dat dit beste oplossing is. Met bestuur heb ik nog heel goede band, maar ik ga daar niet elke week een liedje afspelen waar ik zelf eigenlijk niet achter sta.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo