In tweede nationale van het damesvoetbal staat zaterdagnamiddag de derby tussen Svelta Melsele en Bosdam Beveren op het programma. In de rangschikking telt Svelta, na tien wedstrijden, twee punten meer.

Femke Van Britsom (Svelta Melsele dames). Copyright: RV

De voorbije speeldag won Svelta Melsele met 0-5 van Olsa Brakel. Femke Van Britsom scoorde, op amper vier minuten tijd, maar liefst tweemaal. “Ik kijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd op Brakel” aldus een tevreden Femke Van Britsom. “Deze begon nochtans eerder moeizaam en met weinig kansen. Met de juiste mentaliteit en doorzettingsvermogen konden we als ploeg de wedstrijd naar ons toe trekken. Onze efficiëntie lag deze maal hoog en dat was het grootste verschil met de voorbije wedstrijden.”

“Het komend weekend staat inderdaad het duel tegen Bosdam op het programma. Ik verwacht van deze derby eerder een gesloten wedstrijd, geen van beide ploegen wil verliezen. Het gegeven dat er slechts twee punten verschil is tussen ons beiden zorgt voor extra focus. Uiteraard moeten we als thuisploeg altijd voluit voor de drie punten gaan. Beide ploegen zijn elkaar gewaagd, het zal dus afhangen van organisatie en efficiëntie.”

Voetbal – 2de nationale (V) – Svelta Melsele dames