Met nederlagen tegen Falco Gent B (beker) en Gent Oost-Eagles C (competitie) heeft Scheldejeugd Temse het nieuwe jaar niet zo goed ingezet. Gelukkig werd er vorig weekend gewonnen van Panters Baasrode B. Het wordt nu uitkijken of ze zaterdag die lijn kunnen doortrekken tegen Helios Zottegem B.

Coach Mathias Vermeulen (BBC Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“We zijn inderdaad niet goed aan het jaar begonnen” aldus coach Mathias Vermeulen. “Vooreerst was er het verlies in de achtste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen tegen Falco Gent, die aantraden met spelers uit tweede landelijke. Dat neemt niet weg dat deze wedstrijd een goede voorbereiding was op de herstart van de competitie.”

“Helaas hebben we die competitiewedstrijd tegen Gent Oost-Eagles verloren. We hebben vooral van onszelf verloren omdat we nalieten om af te werken. Tegen een thuisploeg als Gent-Oost Eagles moet eigenlijk alles zo wat meezitten en dat was jammer genoeg niet het geval.”

“Hierdoor kwamen we in de situatie terecht dat er moest gewonnen worden van Baasrode. Dat hebben we ook gedaan. Nu komen we voor een aartsmoeilijk vierluik, we spelen namelijk tegen de top vier en dan nog drie keer op verplaatsing. We zijn hard aan het werken, we hebben nog iets goed te maken tegen Zottegem. Ook al hebben zij sterke vlot scorende spelers, ik heb alleszins veel vertrouwen in onze ploeg. Het zal van details afhangen en het is aan ons om oplossingen te vinden tegenover hun aanvalskracht.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse