Enkele weken geleden won Charlotte Van Hese (AV Lokeren) in Hamme het provinciale kampioenschap veldlopen. En vorig weekend won ze de korte cross van de Crosscup in Hanuit.

Charlotte Van Hese (AV Lokeren).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Beide wedstrijden hebben mijn vorm van het Belgische kampioenschap bevestigd, en vreemd genoeg won ik die twee wedstrijden heel vlot”, vertelt Van Hese. “Die overwinningen doen uiteraard enorm veel deugd. In Hamme koos ik na anderhalve kilometer het hazenpad. In Hanuit keek ik een beetje de kat uit de boom, en heb ik in de laatste 400 meter een stevige versnelling ingezet. Ik had wel niet verwacht dat het daar zo vlot zou gaan. Ik schatte de nummers twee en drie, Eline Dalemans en Liselot Smolders, echt wel heel sterk in. Eline liep voor alle duidelijkheid ook sterk, alleen denk ik dat ik een snellere race kon lopen moest dat nodig zijn geweest. Vooraf had ik het idee dat die twee kilometer wat te kort zou zijn voor mij. Maar het pakte wel goed uit. Uit de wedstrijden in Hamme en Hanuit neem ik vooral vertrouwen mee. En dat ik misschien al iets sneller een voorsprong mag uitbouwen, op voorwaarde dat ik me goed voel.”
“Op 11 februari zal ik normaal starten in de Crosscup in Diest, en vervolgens ook enkel trails”, gaat Charlotte Van Hese verder. “In Diest hoop ik alleszins op het podium te eindigen. De trails daarentegen zijn vooral voor het plezier. Maar die zorgen er ook voor dat ik sterker wordt als loopster, en dit zowel op fysiek als mentaal vlak.”