Zaterdagavond kreeg KFC Vrasene met KFC Moerbeke een te duchten tegenstander over de vloer. Na een goed halfuur spelen, en met een 3-0-tussenstand, leek de thuisploeg op weg naar een simpele zege. Maar de Moerbekenaren knokten nog terug. Echter kwamen ze niet verder dan een 3-2-eindstand.

KFC Vrasene.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De beginfase was voor Moerbeke, maar zonder echt doelgevaar”, stelt Vrasene-speler Arne Maes. “Vervolgens namen wij de match helemaal in handen. Na 17 minuten openden we de score via Killian Vereecken. Daarna verdubbelde Demba Ndom de score, en enkele tellen later kon ikzelf op een snelle counter de 3-0 maken. Voor de rust kon Moerbeke nog milderen, wat de kans op een spannende tweede helft groter maakte. De bezoekers waren de betere ploeg. Maar echt groot doelgevaar kwam er niet. Toch konden ze, met nog een kwartier te spelen, de 3-2 op het scorebord zetten. We hielden wel goed stand en hielden de drie punten thuis. Het was echt een aangename en open wedstrijd, wat het leuk maakte om naar te kijken.”
Het is ondertussen al van speeldag drie geleden dat de Vrasenaren nog verloren. “Het geheim van die reeks zonder nederlagen is dat we een goede mix hebben van ervaring en jonge spelers”, gaat Arne Maes verder. “De groep hangt heel goed aan elkaar. Elke week loopt iedereen de ziel uit hun lijf om de overwinning te pakken. We geven heel weinig weg doordat onze organisatie altijd goed staat. Op de volgende speeldag treffen we met Rangers Opdorp de enige tegenstander die ons dit seizoen al wist te verslaan. We zijn dus gebrand om revanche te nemen en onze reeks verder te zetten.”