Voor de vierde wedstrijd in play-off 2 kregen de dames van KSC Lokeren-Temse Futsal het bezoek van Atlas Molenbeek Futsal. Beide teams waren nog ongeslagen. In een spannende wedstrijd bleek de thuisploeg het meest efficiënt. Met 3-2 werd Atlas Molenbeek Futsal zonder punten huiswaarts gestuurd.

Jalien Callebaut (KSC Lokeren-Temse Futsal dames).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was een wedstrijd met een zeer hoog tempo”, vertelt speelster Jalien Callebaut. “Molenbeek deed snelle rotaties waarbij wij toch even moesten zoeken. In de beginfase kwamen we soms goed weg. Maar gaandeweg vonden we zelf ook oplossingen, en konden wij de score openen. De match werd steeds intenser. En de spanning was tot in de laatste minuut aanwezig. Dankzij onze vechtlust hielden we de overwinning thuis. Zelf maakte ik de derde, en winnende, treffer. De zege is trouwens een mooie beloning voor de inzet van de ganse ploeg. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken. Elke week leggen we de lat voor onszelf hoger. We blijven op titelkoers, maar we zijn ook realistisch. Iedere match moet gespeeld worden, en er zitten toch wel stevige tegenstanders in deze play-offs.”
Naast Jalien Callebaut en Amélie Claes kwam ook kapitein Laura Broekaert tot scoren. “We wisten dat het een redelijk gesloten match zou worden”, geeft Laura Broekaert aan. “Atlas Molenbeek Futsal is een technisch zeer sterke ploeg, en ook in de duels zijn ze stevig. Bij gebrek aan de juiste focus zouden ze ons pijn kunnen doen, dat bewezen ze in de eerste seizoenshelft al. Maar deze keer zijn we daar goed mee omgegaan. We zijn blijven voetballen, blijven combineren en op de juiste momenten hebben we gevochten als een blok. We zijn dan ook blij met deze drie punten.”