Na het nipte verlies in de midweekmatch tegen Lyra-Lierse trok FC Lebbeke richting City Pirates. Na een kwartier spelen maakte Yentl Van de Velde de 0-1. Na de gelijkmaker van de thuisploeg trok Niels Verheyden in het slot de zege over de streep.

Yentl Van De Velde (FC Lebbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was alleszins een leuke pot voetbal”, vertelt Lebbeke-speler Yentl Van de Velde. “Wij hadden de meeste kansen en verdienden uiteindelijk ook wel te winnen. We kwamen op voorsprong. Op voorzet van Yannis Van Rumst kopte ik de bal via de deklat binnen. City Pirates maakte vervolgens gelijk. Want tegen het einde van de eerste helft liepen we wat in de val van hen. Maar na de break hebben we dat rechtgezet en namen we de match eigenlijk in handen. In het slot maakte Niels Verheyden de 1-2. Na het verlies tegen Lyra-Lierse was het van moeten voor ons. We hebben bijgevolg gedaan wat we moesten doen.”
Door deze overwinning blijven de Lebbekenaren in de middenmoot. Al blijft het onderin redelijk kort bij elkaar hangen. “We moeten in de eerste plaats naar onszelf kijken. Maar onbewust zijn we er wel mee bezig. Ten opzichte van vorig jaar zitten we momenteel met een geruster gevoel. Echter zijn we er nog niet volledig. Het behoud zo snel mogelijk veilig stellen is en blijft het doel. Met de komst van leider Sporting Hasselt volgende week zullen we heel gedreven voor de dag komen, al zijn zo’n matchen niet evident. We weten dat het moeilijk zal zijn om punten te pakken. Anderzijds is in voetbal alles mogelijk. Het is zeker dat Hasselt het zeker niet cadeau zal krijgen”, stelt Yentl Van de Velde.