Vorig weekend won BBC Wuitens met 81-77 van Feniks Gent. Deze middag krijgen ze, in eigen huis, met het bezoek van leider BC Lede een zware tegenstander voorgeschoteld.

Logo BBC Wuitens Hamme (RV).

“We zijn zeker en vast tevreden met onze overwinning tegen Feniks” luidt het bij Elias Dierickx. “Ik ben er van overtuigd dat de zege ruimer had kunnen zijn. Jammer genoeg waren we in het laatste quart vaak te slordig. Hierdoor maakten we fouten, met als gevolg dat Feniks terug in de wedstrijd kwam. Met op het einde enkele vrijworpen van Ewout De Mol en mezelf trokken we toch nog aan het langste eind. Het voelde goed aan om nog eens te winnen. In 2023 zit het ons tot nu toe niet mee, zo konden we in januari niet wonnen. Bovendien zitten we laatste weken met weinig aanwezigen op training en wedstrijden. Dit is te wijten aan blessures en skivakanties. Zo hebben we al wedstrijden verloren waarbij we het gevoel hadden dat we, indien we met meer dan zes hadden geweest, hadden kunnen winnen.”

“Ik kijk alvast uit naar de wedstrijd tegen Lede, dat toch de sterkste ploeg in deze reeks is. De vorige wedstrijd hebben we trouwens verloren met een vijftigtal punten verschil. Aangezien we toen slechts met zes spelers waren geeft dit resultaat toch wel een vertekend beeld. Dat neemt niet weg dat in die match enkele jongens, die anders minder minuten spelen, zich bewezen hebben en daar ben ik als kapitein bijzonder fier op. Ik hoop vandaag alleszins op een reactie. We zijn het ‘schaamte gevoel’ van toen zeker nog niet vergeten. Uiteraard is Lede een goed team, maar thuis hebben we een completere ploeg ter beschikking. Ik ben ervan overtuigd dat als de ploeg draait we tegen elke ploeg uit onze reeks kans hebben.”

“Er resten ons nog vier wedstrijden, normalerwijze gaan Lede en Condors Sint-Niklaas één en twee worden. Daarna staan we dus met vier ploegen gelijk, met een totaal van achttien punten. We gaan er alles aan doen om elke resterende wedstrijd te winnen. Ik denk dat een top vier haalbaar moet zijn. Dat zou mooi zijn en dan hebben we meteen ook een basis gelegd naar volgend seizoen toe. Het is nog niet zeker, maar de kans bestaat dar twee spelers zouden stoppen. Als we die twee plaatsen op een gepaste manier kunnen invullen en als ik kijk naar hoe sommige spelers doorheen het seizoen gegroeid zijn dan ben ik ervan overtuigd dat ons een interessant seizoen wacht.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Wuitens Hamme