Svelta Melsele A pakte zaterdagavond drie belangrijke punten tegen concurrent SK Denderhoutem. Hiermee is het behoud zo goed als verzekerd, al is er mathematisch nog veel mogelijk. Kort voor de rust opende Yumit Ahmed, van op de stip, de score. Rond het uur verdubbelde Denis Jabot de score. In de slotminuut werd het 2-1, maar Samarony Goossens legde direct daarna de 3-1 eindcijfers vast.

Jargo Pauwels (Svelta Melsele). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Niettegenstaande onze 3-1 overwinning was het tegen Denderhoutem zeker niet onze beste wedstrijd” oordeelt doelman Jargo Pauwels. “We hadden echt moeite om in ons spel te komen. We hebben dit duel vooral op efficiëntie gewonnen. SK Denderhoutem heeft toch wel een aantal kansen laten liggen, terwijl wij op een handvol tegenaanvallen drie keer weten te scoren.”

“In de strijd voor het behoud hebben we, volgens mij, één van de grootste stappen voorwaarts gezet. Positief is alleszins dat we er de laatste weken beter in slagen om te overleven als we het moeilijk hebben.”

“Het vrije Paasweekend gaat zeker en vast deugd doen. Daarna is het belangrijk dat we ons klaar stomen voor het tweeluik tegen HRS Haasdonk en KSK Beveren. Voor het seizoen had wellicht niemand gedacht dat we op vier matchen voor het seizoenseinde op de zevende plaats zouden staan. We zijn weliswaar al flink opgeklommen in het klassement, maar mathematisch zijn we er zeker nog niet. Alles staat nog bijzonder kort bij elkaar.”

“We gaan nog vier weken met de volle focus moeten toeleven naar de ons resterende wedstrijden. De twee derby’s staan uiteraard met stip aangeduid. We gaan er alles aan doen om klaar te zijn voor deze wedstrijden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A