In de thuiswedstrijd tegen Sint-Pauwels opende Quinten De Munck al na drie minuten de score. Al snel zorgde Gaëtan Soenen voor de gelijkmaker en rond het halfuur zelfs voor de 1-2. Op slag van rust werd het 1-3 langs Rens Persoon. Wie dacht dat de match gespeeld was kwam bedrogen uit want Tielrode rolde, na de rust, de mouwen op en knokte zich terug in de match. Met twee goals Dieuwert De Smedt werd het 3-3 en dacht iedereen aan een puntendeling. Yannic Janssens besliste daar echter anders over. Hij bezorgde de groen/witten in blessuretijd de drie punten. Hierdoor houden ze hun kansen de vijfde plaats open.

Quinten De Munck (VK Tielrode). Foto: RV.

“Van bij aanvang van de wedstrijd hielden we in ons achterhoofd dat we absoluut die drie punten wilden thuis houden” klinkt het bij Quinten De Munck. “Al na enkele minuten opende ikzelf de score. De eerste twintig minuten hebben we gedomineerd, waarna we wat terugvielen. Door te vermijden foutjes kon Sint-Pauwels voor de rust nog driemaal scoren.”

“We geloofden tijdens de rust nog altijd in onze kansen. Een kleine woordenwisseling zorgde ervoor dat iedereen opgepept aan de tweede helft begon. We zijn goed begonnen en konden milderen via Dieuwert De Smedt. Dat was een opsteker, die ons ook vertrouwen gaf. We bleven domineren en opnieuw was het Dieuwert die de gelijkmaker scoorde. De bezoekers zakten hierdoor wat in mekaar, waarna we met een prachtige vrije trap van Yannic Janssens wonnen met 4-3. De euforie was na afloop uiteraard enorm groot.”

“We weten wat we kunnen en geloven er ook in dat we iedereen aan kunnen. Sinds de jaarwisseling zijn we thuis nog steeds ongeslagen en dat willen we zo houden. Elke week kijken we naar omhoog en dat is ook wat onze coach wil. Er komen nog een aantal zware matchen, maar als ploeg geloven we in elkaar en steunen elkaar. Iedereen zet zich in en wil er elke wedstrijd staan. Onze ambitie is zeer zeker die top vijf plaats.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode