In tweede provinciale is BBC Eksaarde nog volop bezig met het veilig stellen van een verlengd verblijf in deze reeks. Het voorbije weekend moesten ze in Falco Gent C hun meerdere erkennen. Op het einde van het eerste quart keken ze tegen een achterstand van 15 punten aan, maar tegen de rust was die kloof verkleind tot amper drie punten. In het derde quart liepen de Gentenaars terug uit en sloegen een kloof die de thuisploeg niet meer gedicht kreeg.

De mannen van BBC Eksaarde. Foto: RV.

“Door de inbreng van onze youngsters, Lowie Goeman en Kasper Vervaele, zijn we in het tweede quart opnieuw in de match gekomen” luidt het bij coach Roel Eyckerman. “Het jammere is natuurlijk dat Falco Gent voortdurend spelers mee pakt van hun b en zelfs van hun a-ploeg. Tegen ploegen als wij maken die jongens uiteraard het verschil.”

“Ondanks alle nipte nederlagen in de loop van dit seizoen zie ik nog steeds een strijdvaardige ploeg. Ze willen er alles aan doen om de laatste vijf wedstrijden, die bovendien allemaal onderlinge duels zijn, te winnen. Ze hebben er alles voor over om op die manier het behoud te verzekeren.”

“Door de inbreng van een aantal U18 en U16 spelers is er een nieuwe sfeer ontstaan. Iedereen gaat er opnieuw voor. In alle eerlijkheid Eksaarde is geen ploeg om in derde provinciale te spelen, Eksaarde hoort thuis in tweede provinciale.”

“Ik hoop alleszins dat we zeker zijn van het behoud voor de laatste wedstrijd tegen Hamme. Dat wordt voorlopig mijn laatste wedstrijd als coach en dan nog tegen de ploeg die ikzelf jaren heb getraind, maar ook de ploeg waar het als speler voor mij ooit begonnen is.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde