In de play-up wedstrijd in tweede landelijke won vorig weekend Sint-Niklase Condors met 88-84 van Houtem. Op de laatste speeldag van de competitie nemen de Klaasjes het zondagvoormiddag op tegen Oostende B.

Coach Jordy Van Haver (BC Sint-Niklase Condors). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

 “Het was tegen Houtem een ongelofelijke match” aldus een tevreden coach Jordy Van Haver. “We hadden vrijwel gans de match de controle over het gebeuren. Tot de laatste minuten stonden we op voorsprong, maar in plaats van het spel te laten gaan werd het plots lastig door enerzijds de foutenlast, anderzijds werd er net iets te veel naar Aaron Ceriez gezocht.”

“Kort voor de verlenging vielen Thibault Koppen, Nelson Lefelon en Aaron Ceriez uit met vijf fouten. In de verlenging zijn we vijf punten achter gekomen, maar uiteindelijk hebben we toch nog met vier punten verschil gewonnen. Hoedje af voor de ganse ploeg. In deze groep zit een formidabele winnersmentaliteit in, ze spelen echt voor elkaar. Ik ben dan ook enorm fier om de coach te zijn van deze gasten.”

“Ik neem inderdaad afscheid van deze groep, maar kijk tevreden terug op mijn avontuur bij Condors. Ik verlaat deze club met een positief gevoel. Ieder seizoen zijn we als groep beter geworden en eindigden we hoger in het klassement. Dit seizoen pakken we zelfs een mooie ereplaats. Ik heb bij Condors, zowel als coach dan als speler, mooie seizoenen gekend met meerdere hoogtepunten. Ik wil dan ook al diegenen waar ik mee heb samengewerkt graag bedanken. Ook een dikke merci aan Pieter Foubert en Wim Bauwens om mij de kans te geven om het A-team te coachen.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors