In de thuiswedstrijd tegen E. Zele heeft HRS Haasdonk zwaar uitgehaald. Dankzij deze zege staan de mannen van de Poerdam netjes in de linkerkolom. Hiermee zit voor hen de competitie erop aangezien Exc. Mariakerke forfait heeft gegeven.

Coach Maarten De Landtsheer (HRS Haasdonk). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Dat  klopt, voor ons zit de competitie erop aangezien onze laatste wedstrijd tegen Mariakerke was” aldus Maarten De Landtsheer. “We mogen alleszins tevreden zijn want onze doelstelling, namelijk het behoud verzekeren, is behaald.”

“Zondag hebben we met een knalprestatie onze doelman, David Van Steen, een mooi einde van zijn carrière gegeven. Hij heeft tegen Zele ook zijn eerste doelpunt, op strafschop, in zijn lange carrière gescoord.”

“We zijn sterk aan de wedstrijd begonnen en met twee knappe goals van Raaymakers en Onana zaten we al na achttien minuten op rozen. Zele is daarna overgeschakeld naar een 3-5-2 systeem met hoge druk. Hierdoor hadden we het in het laatste kwartier van de eerste helft wat moeilijker in balbezit.”

“Door met drie achteraan te spelen geef je ook veel ruimte weg. Wij zijn met drie aanvallers blijven spelen waardoor de bezoekers vaak in de problemen kwam op de flanken. Direct na de rust maakte onze 16-jarige Raaymakers zijn tweede doelpunt van de dag. Daarna milderde Zele, maar wij sloegen meteen terug via Melo.”

“Mijn ploeg is goed blijven voetballen en doorduwen om David Van Steen een mooi afscheid te geven. Toen we een strafschop afdwongen riep iedereen op hem, waarna David deze feilloos omzette. Een minuut later maakte De Rauw er 6-1 van. Na de applausvervanging van doelman Van Steen kon Zele nog eenmaal tegen scoren.”

Doelman David Van Steen (HRS Haasdonk) kreeg een mooi afscheid. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik denk toch wel dat we tegen Zele getoond hebben dat we een sterk voetballende ploeg waren dit seizoen. Dat we niet hoger staan in het klassement heeft te maken met onervarenheid en een gebrek aan efficiëntie. De opdracht is dus volbracht, we gaan er alles aandoen om volgend seizoen beter te doen en de top vijf te halen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk