In Liga 1 is de spanning aan de top van het klassement te snijden. Met nog twee matchen te gaan wordt het klassement aangevoerd door HC Lokeren. Vorig weekend wonnen ze 23-28 tegen achtervolger Eeklo. Zaterdagavond nemen ze het in Mechelen op tegen Welta.

De heren van HC Lokeren. Foto: RV.

“Gesteund door een geel-zwart legioen speelden we op Eeklo een beresterke wedstrijd” kijkt coach Bert D’Hanis tevreden terug. “Doordat ook de thuisploeg de steun kreeg van heel wat supporters speelden we voor een propvolle zaal.”

“Aangezien Eeklo, net als wij, garant staat voor snel handbal was het smullen voor de aanwezige handballiefhebbers. Al vrij vroeg in de wedstrijd stonden we een aantal doelpunten voor en die hebben gans de wedstrijd door verdedigt. Ik vond ons wel net iets beter dan Eeklo. En zoals veelal het geval is in een wedstrijd tussen twee ploegen waar het verschil niet zo groot is, is het vaak de keeper die het verschil maakt. Dat was nu niet anders, het was Laurens Moens, onze doelman, die hierin een belangrijk aandeel had.”

“Ik denk dat voor aanvang van het seizoen niemand van ons dit scenario had durven dromen. In de beker werden we weliswaar uitgeschakeld, maar wel door Eupen, de latere finalist. Op dit moment strijden we volop mee voor de titel in Liga 1. Dit is complete waanzin als je weet dat deze jongens twee jaar geleden nog in Liga 3 speelden.”

“Morgenavond spelen we tegen Welta Mechelen, onze focus ligt momenteel volledig op die match. We moeten daar de twee punten pakken en ze proberen doorkomen zonder blessures. We mogen hen zeker niet onderschatten, temeer ze nog punten nodig hebben om hun behoud te verzekeren. Het zal dus geen ‘walk over’ zijn.”

“Pas na de wedstrijd in Mechelen denk ik aan de match tegen het nummer twee Sasja, van zaterdag 4 mei. Uiteraard willen we die match winnen, maar als we allebei dit weekend winnen spelen we in onze eigen sporthal voor de titel.”

“Voor ons is, hoe dan ook, het seizoen al geslaagd. In deze fase van de competitie moeten we ons niet wegsteken. We willen kampioen spelen en voor het eerst in het bestaan van de club aantreden in de nationale reeksen.”

Handbal – Liga 1 (M) – Handbal Club Lokeren