Afgelopen zaterdag wisten de mannen van Dendermonde Rugby Club hun vijfde landstitel in de clubgeschiedenis te behalen. In de play-off finale werd RC La Hulpe verslagen met 36-27. Wij legden ons oor te luisteren bij één van de coaches, Aaron Demnati. Hij staat samen met enkele andere coaches hoofdcoach Dries Michiels bij.

Kampioen 2022-2023: Dendermonde Rugby Club. Foto: Kurt Hofman / Dendermonde Rugby Club.

“Aanvankelijk verliep de wedstrijd tegen La Hulpe vrij evenwichtig en redelijk gesloten”, vertelt Demnati. “Het duurde even vooraleer de eerste punten gemaakt werden. Het was onze tegenstrever dat eerst tot scoren kwam. Maar vervolgens konden wij via een try en een conversie op voorsprong komen. We geraakten gaandeweg ook steeds beter in ons spel en gingen naar een 14-6-voorsprong. Spijtig genoeg milderde La Hulpe net voor de rust de score nog zodat het 14-13 werd. Na de break braken we de wedstrijd open. Via een try bouwden we onze voorsprong uit. Doordat we ook over een sterke bank beschikten hielden we het niveau hoog. We trokken de wedstrijd naar ons toe en scoorden driemaal op rij. Uiteindelijk werd de eindstand vastgelegd op 36-27. Bovendien komen liefst 15 van de 26 spelers uit onze jeugd en ligt de gemiddelde leeftijd binnen de ploeg op 22 jaar, wat echt jong is. De gladiatoren die voor deze titel gezorgd hebben zijn: Jonas Van Den Bossche, Aster Van Nieuwenhove, Seppe Verelst, Frederic De Smet, Dries De Keyser, Leroy Kersten, Felipe Geraghty, Nick Cording, Timothy Scrivens, Gonzalo Sabadin, Maarten Huau, Martin Visuara, Lucas Michiels, Rupert Reper, Josi Baume, Matthias De Velder, Besuijen Gabor, Basile Van Parys, Goran De Clercq, Jordy Van Den Bossche, Mathias Van Der Rul, Robbe Scherps, Robrecht Bruneel, Ian Dumez, Toon Meert, Owen Appelt.”
“Voor het seizoen hadden we de ambitie om in die play-offs te geraken, om op die manier een goede basis te leggen voor het volgende seizoen. Maar door de nieuwe wind en drive die er kwam, mede door coach Dries Michiels, is die titel er sneller gekomen dan gedacht. Er zitten de komende weken spelers van onze ploeg in verschillende nationale selecties. En eind juli hervatten we met de voorbereiding op het seizoen 2023-2024.”

“Onze Flanders Open Rugby is een mooie afsluiter van ons seizoen”, vervolgt Aaron Demnati. “De weerberichten voor komend weekend zien er goed uit, de teams uit verschillende landen zijn er klaar voor en er zal plezier gemaakt worden zowel op als naast het veld. Bijgevolg zijn alle ingrediënten aanwezig om er alweer een topeditie van te maken. Je mag ook het belang van die titel naar de FOR niet onderschatten. Op die manier worden onze sponsors, die ons een bijzonder warm hart toedragen, nog eens mooi op de kaart gezet.”