Komend seizoen zal BBC Panters Baasrode het moeten stellen zonder de ervaring van Seppe Vernaeve. Deze zet er, na een actieve carrière van 28 jaar, een punt achter.

Seppe Vernaeve (BBC Panters Baasrode). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik stop inderdaad met basketbal” aldus Seppe Vernaeve. “Ik mag zeggen dat ik toch wel met een brede glimlach terugkijk op mijn carrière. Ik denk dat ik er, met mijn kwaliteiten, meer dan alles heb uitgehaald, zelfs meer dan dat. Het is natuurlijk altijd wat jammer om na een actieve carrière van ruim 28 jaar, als speler op een zeer competitief niveau te stoppen.”

“Ik onthoud van al die jaren enkel de positieve zaken, zaken die ik als speler kon leren maar ook als persoon. Laten we zeggen dat ik als vijfjarige nooit het pad had kunnen bedenken dat ik bewandeld heb.”

“Ik word er 34 en ga tijd nemen voor mijn gezin. Om de conditie te onderhouden blijf ik nog spelen bij de KBOV, wat eigenlijk een competitie is voor de zogenaamde ‘veteranen’. Dat betekent spelen op maandagavond en niet langer nog trainen. Daarna zien we wel hoe we eventueel een carrière als trainer kunnen uitbouwen.”

“Ik ben begonnen bij BBC Sleidinge, dat is het huidige Tigers Evergem. Daar heb ik elf jaar gespeeld, daarna ging het naar Falco Gent (7 jaar), Sgolba Aalter (2 jaar), Hansbeke (2 jaar), om nu na zes jaar af te sluiten bij Panters Baasrode.”

“Ik heb met veel coaches samengewerkt. Ik leerde van heel wat coaches heel veel en zal van iedereen ongetwijfeld iets meegepakt en opgepikt hebben. Ik durf echt wel te zeggen dat ik altijd het geluk gehad heb om voor heel veel goede coaches te hebben kunnen spelen en werken.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode