Bij vierde provincialer SVH Waasmunster heeft hoofdtrainer Kurt Dierick een punt gezet achter zijn carrière als trainer. Hij wordt volgend seizoen opgevolgd door Timo Antuenis. Tijd dus om met Kurt Dierick even terug te blikken op zijn lange actieve loopbaan in de voetbalwereld.

Logo van SVH Waasmunste (RV).

“Ik word dit jaar 53 jaar en heb dan ook beslist om een punt te zetten achter mijn carrière als trainer” stelt Kurt Dierick. “Ik ben als jong gastje begonnen bij Sparta Waasmunster, waar ik gespeeld heb tot mijn zestien jaar. We hebben toen éénmaal kampioen gespeeld. Uit onze lichting is Gerry Poppe doorgegroeid en is eerst naar SK Beveren gegaan en als ik mij niet vergis daarna naar KV Oostende. Ik ben ook nog een tiental jaren scheidsrechter geweest en dit tot in tweede provinciale.”

“Zoals wellicht velen is mijn trainerscarrière begonnen toen onze Jordi is beginnen voetballen. Met een klein beetje druk van Bert Verstraeten hebben we daar toen de jeugd van Sparta een mooie boost gegeven. Ik ben daar vertrokken toen Jordi koos voor het handbal, toch wel zijn grote passie.”

“Van Sparta Waasmunster ging het dan naar White Boys waar ik de U19 onder mijn hoede had. Na nieuwjaar heb ik dan samen met Gino Maes de eerste ploeg overgenomen. De club en al zeker een aantal mensen blijven voor altijd in mijn geheugen gegrift. Dit was één van de mooiste clubs waar ik gewerkt heb.”

“Ik hou ook een geweldige herinnering over aan de eerste promotie met YB Beveren. Ik had toen overgenomen als T1 en wisten de promotie naar derde provinciale af te dwingen op het veld van Wippelgem. Dit gebeurde onder massale belangstelling en met steun van de vele aanwezige supporters. Dat was toen een echte vriendengroep, allemaal gasten die voor elkaar door het vuur gingen.”

“De grootste ontgoocheling was het afgelopen seizoen, waar we met SV Hardy Waasmunster na een geweldige wedstrijd werden uitgeschakeld door TK Meldert. Alle spelers zaten na afloop emotioneel aan de grond, dit doet je als trainer maar ook als mens enorm veel pijn.”

“De trainer die mij altijd zal bijblijven is ongetwijfeld Tonny Pollet, zowel als trainer dan als mens. Tonny is dan ook een vriend voor het leven. Minstens één keer in de week horen we elkaar. We ventileren dan over alles en zeker niet alleen over voetbal. Ik weet dat hij enorm uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging. HRS Haasdonk heeft met Tonny een toptrainer binnengehaald.”

“Op zich blijf ik wel nog bezig met voetbal, zij het op een andere manier. Ik treed namelijk toe tot het bestuur van SVH Waasmunster. Coachen is alleszins gedaan voor mij, belofte maakt namelijk schuld. Mijn vrouw en zoon hebben mij door al die jaren steeds gesteund. Zij verdienen nu op hun beurt nu quality time.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster