In derde provinciale E wordt Robur door velen naar voor geschoven als titelkandidaat. Op de nationale feestdag zijn ze alvast begonnen met de voorbereiding. Zondag staat de match tegen tweede provincialer KJV Kruibeke voor de Hofman Cup op het programma. De competitie openen ze in eigen huis tegen KAV Dendermonde, een ploeg die zijn ambitie ook niet onder stoelen of banken steekt.

KVK Robur-coach Andy Marin. Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn inderdaad gestart met onze voorbereiding op het nieuwe seizoen” luidt het bij coach Andy Marin. “Het komend weekend gaan we op stage naar Brugge. Daar leggen we vooral de focus op het kneden van een echte groep. Op het programma staan enkele activiteiten waardoor we elkaar ook beter leren kennen naast het voetbal. Op die manier willen we de jongeren en onze nieuwkomers integreren in de groep.”

“De Hofman Cup zien we voornamelijk als voorbereiding op onze eerste competitiewedstrijd. Kruibeke is een volwaardige tweede provincialer en met Dendermonde treffen we al direct een ploeg die nieuw is in de reeks en waarvan ik van de spelers niemand ken. Ik ken binnen Dendermonde wel de mensen die de ploeg hebben samengesteld en ik weet van hen dat ze een degelijk seizoen willen spelen.”

“Met in het achterhoofd het gegeven dat we vorig jaar in de voorbereiding alles wonnen maar na drie competitiematchen nog nul punten hadden, doet hopelijk iedereen beseffen dat de competitie toch wel iets anders is dan de voorbereiding.”

“Met KAV Dendermonde krijgen we er een derby bij. Het is toch ook wel een traditieclub die het ons zeker niet makkelijk zal maken. Uiteraard wil iedereen die eerste wedstrijd winnen.”

“Het is onze ambitie om minstens even goed te doen dan vorig seizoen, met het daaraan gekoppelde ticket voor de eindronde. We willen onze thuissupporters zoveel mogelijk leuke wedstrijden aanbieden.”

“Ploegen als Hamme-Zogge en Bazel verwacht ik zeker bovenaan, hun trainers hebben eveneens de ambitie om alles te winnen. Als je dan kijkt naar de transfers van Temse en Haasdonk B dan zullen ook zij een woordje meespreken. Daarnaast heb je nog ploegen zoals Klinge en Eksaarde die bovenaan misschien wel eens voor de verrassing zouden kunnen zorgen.”

“We moeten vooral naar onszelf kijken. Het is belangrijk om als groep het elke week te kunnen en te willen opbrengen om er het maximale uit te halen. We zien dan wel waar we stranden. Ik weet uit ervaring dat dit een zware, maar leuke reeks. Het is ook een reeks waar altijd verrassingen kunnen en zullen gebeuren.”

Trainer:  Andy Marin (T1), Benny Maes (T2), Gill Robberecht (T3), Richard Amssoms (KT)

IN: Lucas Pots (St.Gillis Dendermonde), Dejan Van den Eede (VW Hamme), Robin Van Laere (Haasdonk), Brent Van Peteghem (St. Truiden), Maxim Bouabadi  (Sparta Waasmunster)

UIT: Thijs Burghgrave (SK Grembergen), Leenderd Coppens (Overmere)

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur