SVE Bazel degradeerde uit tweede provinciale en wil zo snel mogelijk die bladzijde omdraaien. Het haalde heel wat versterking en ervaring binnen. Inmiddels werden een heel pak oefenwedstrijden gespeeld met het oog op het aankweken van automatismen. De troepen van coach Filip Strobbe openen het seizoen tegen SKL Doorslaar B.

Coach Filip Strobbe (SVE Bazel).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat we heel wat versterking hebben binnengehaald” aldus Filip Strobbe. “Met het oog op een leuk en positief seizoen hebben we ervaring en voetballend vermogen aangetrokken. Het is duidelijk dat we zo snel mogelijk het vorige seizoen willen vergeten. Het is dan ook de bedoeling om er vanaf de eerste speeldag tegenaan te gaan.”

“We openen inderdaad op 3 september tegen Doorslaar B, een ploeg waar ik momenteel nog weinig of niks van weet. Ook heel wat andere ploegen zijn voorlopig nog vrij onbekend, het is dan ook de bedoeling om de komende tijd zoveel mogelijk ploegen te gaan bekijken. Het is natuurlijk een gegeven dat de eerste wedstrijd altijd gevaarlijk is. Dat merk je elk seizoen aan de verrassende uitslagen. Dat zal dit seizoen niet anders zijn.”

“Wat de voorbereiding betreft ben ik tevreden, zij verliep naar wens. Jammer genoeg werden enkele spelers geblesseerd of slepen ze nog blessures mee van vorig seizoen. Ik hoop dan ook dat zij stilaan klaar geraken zodat de concurrentie binnen de groep nog scherper wordt. Positief is dat we over een heel toffe groep beschikken, die ook naast het veld goed met elkaar kunnen opschieten. Hop naar een leuk seizoen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SVE Bazel