Het komend seizoen speelt VC Belvoc Belsele met twee damesteams in Promo 3A. Daar is coach Kim Muyldermans, van het jeugdige en pas gepromoveerde team, beslist tevreden mee.

Coach Kim Muyldermans en haar speelsters van VC Belvoc Belsele. Foto: RV.

“We vinden het inderdaad wel fijn om in dezelfde reeks te spelen” aldus Kim Muyldermans. “Het is naar mijn gevoel best spannend om te zien hoe ons ’jong geweld’ het zal doen tegen een meer ervaren team uit de eigen club. We kijken alvast uit naar onze eerste onderlinge confrontatie op zaterdag 7 oktober.”

“We mogen best tevreden zijn met de voorbereidingen, zo speelden we vorige week nog een tornooi met zes teams. Ik zie een zeer gemotiveerd team. De meisjes, net als ikzelf, kijken alvast uit naar de start van het nieuwe seizoen. Er is absoluut heel wat potentieel aanwezig in de groep en zien hen wekelijks  groeien tijdens de trainingen. Het zal voor hen meer een kwestie zijn van ‘het geloven in zichzelf’. Het is nog even zoeken naar die mentale knop, waardoor ze met voldoende zelfvertrouwen gaan spelen tegen iets oudere en meer ervaren teams.”

“Op 9 september staat al een bekerwedstrijd tegen Lievegem op het programma. Dat zal meteen een goede test zijn om te zien waar we staan. Op basis daarvan kunnen we desgevallend nog bijsturen voor onze eerste competitiewedstrijd tegen JTV Dero Zele-Berlare B.”

“We beginnen zeker met de nodige ambitie aan de competitie. We dromen van een top drie plaats, maar zijn realistisch. Heel wat van onze speelsters starten dit jaar ook met hun hogere studies op de hogeschool of universiteit. Kortom er zullen komend seizoen heel wat veranderingen op hen afkomen. Met deze groep zou een top vijf plaats zeker mogelijk moeten zijn. We kijken er met z’n allen alvast enorm naar uit.”

Volleybal – Dames Promo 3A (V) – VC Belvoc Belsele