Blauw Wit Temse blijft als een TGV door de competitie razen, zij onderstrepen hiermee hun ambities. Zaterdagavond wonnen de ex-scheepsbouwers met 0-2 van PD Kruibeke, met twee doelpunten van de 37-jarige Izzy Ben Ayad.

Het loopt op wieltjes voor Izzy Ben Ayad en Blauw Wit Temse). Copyright: RV

“Het loopt inderdaad lekker” stelt Izzy Ben Ayad. “We beschikken over een goeie ploeg, met veel kwaliteit. Hierdoor werden we snel getipt als titelkandidaat. We blijven daar heel rustig onder en werken verder van week tot week. Een titel krijg je helaas niet op bestelling of enkel met wat kwaliteit. Maar wat minstens zo belangrijk is, is dat we als ploeg sterk aan elkaar hangen en iedereen de goeie mentaliteit heeft. Daar geraak je ver mee in het voetbal.

“Met zes doelpunten uit vier wedstrijden ken ik persoonlijk een goeie start” klinkt het tevreden bij Izzy Ben Ayad. “Het is ook leuk spelen naast mijn spitsbroeder Dante Meul. We vinden elkaar haast blindelings en dat maakt het spelen een stuk makkelijker. De wedstrijd op PD Kruibeke was zeer gesloten, de intentie van de thuisploeg werd zeer snel duidelijk. Achteraan speelden ze met een dubbele gordel en hoopten op een counter of een stilstaande fase. Maar we hebben het zeer verstandig gespeeld, het was vooral een kwestie van geduld hebben. Toch ook wel een pluim aan onze verdediging die ook zeer sterk stonden te spelen en geen enkele kans hebben weggegeven.”

“Ik vermoed dat het volgende week tegen Sint-Pauwels wellicht hetzelfde verhaal zal zijn” gaat Izzy Ben Ayad verder. “Ze zullen wellicht achteraan een sterk blok zetten en loeren op de counter. Maar thuis, op ons groot plein, liggen er meer mogelijkheden voor ons.”

“Vorig seizoen heb ik inderdaad bij SV Hardy Waasmunster gespeeld” luidt het bij Izzy Ben Ayad. “Dat was een zeer leuke club, met toffe mensen. Maar omwille van de voetbaltrainingen van mijn zoontje Abdullah lukte de combinatie niet meer. Eigenlijk was ik zinnens om te stoppen maar toen Temse kwam aankloppen, voelde alles goed aan en wou ik nog even verder doen. Mijn zoontje en ik trainen namelijk op dezelfde dagen op dezelfde pleinen wat de combinatie wel mogelijk maakt.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Blauw Wit Temse