Bij Robur is men alvast tevreden met hun competitiestart. Zondag ging Robur met 0-3 winnen op het veld van SVE Bazel. Bij de troepen van Andy Marin namen Jens Bogaert (2x) en Jarno Thierens de doelpunten voor hun rekening. Het wordt nu uitkijken naar het thuisduel tegen KSK Klinge van volgend weekend.

Coach Andy Marin (KVK Robur).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Als je met 0-3 wint dan weet je dat de coach tevreden is” aldus een glimlachende Andy Marin. “Het is iedere donderdagavond voor mezelf en de technische staf moeilijk om te juiste keuze te maken uit onze ruime spelerskern. Het is dan ook de kunst om al die spelers gemotiveerd te houden en hierbij dan ook een beurtrol te hanteren. Het is juist dat sommigen hebben het hier soms moeilijk mee hebben, dat zal uiteindelijk onze sterkte moeten zijn.”

“Over de prestatie op Bazel ben ik heel tevreden. Tegen een aanvallend kwalitatief sterke tegenstander hebben we welgeteld één kans weggegeven. Dat was toen het nog 0-0 stond en waarbij onze keeper sterk werk leverde. Ik vond dat we bij momenten mooi voetbal te zien kregen. Jammer genoeg kregen we in de eerste helft geen loon naar werken. Er werd ons een penalty onthouden en bovendien werd er onterecht een doelpunt afgekeurd. Begrijp mij vooral niet verkeerd. Het is als scheidsrechter niet altijd makkelijk om alleen een wedstrijd te leiden. Ik heb dus alle respect voor die mensen.”

“In de tweede helft zijn we naar oplossingen blijven zoeken. Uiteindelijk hebben ook deze wedstrijd verdiend gewonnen. Volgende week tegen Klinge is voor mij altijd een speciaal gegeven. Ik ben zelf van De Klinge en ken dan ook iedereen binnen de club. Het is daar ook altijd leuk vertoeven. Het moet dan ook niet gezegd worden dat de spelers van Klinge tegen mijn ploegen altijd dat tikkeltje meer kunnen.”

“Hopelijk beseffen mijn spelers dat de overwinning op Bazel niets betekent als we zondag tegen Klinge de punten niet kunnen thuis houden. In de loop van deze week gaan we even genieten van onze betere start dan vorig seizoen, maar geloof me één zwaluw maakt de lente niet.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur