Na het 3-2 verlies van vorige week wonnen de dames van Vamos de voorbije speeldag met 3-2 van VC Lint. De setstanden (13/25, 24/26, 25/21, 25/19, 15/7) gaven aan dat het ze er in de eerste twee sets niet goed voor stonden. De thuisploeg trok uiteindelijk het laken naar zich toe en pakte de zege.

Liselotte De Wael (Vamos dames 1).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik vond onze wedstrijd tegen Lint er eentje met ups en downs” blikt Liselotte De Wael terug. “Aanvankelijk begonnen we heel afwachtend aan de wedstrijd. We hadden het in receptie eigenlijk vrij goed onder controle, maar hadden we het moeilijk om tot scoren te komen. De bezoeksters brachten alles terug en wij hadden daar in de eerste set niet direct een antwoord op. De tweede set kende een gelijkaardig verloop dan de eerste.”

“Daarna zijn we op dreef geraakt en vonden we ons spelritme en onze vechtlust terug om in de wedstrijd te komen. Jammer genoeg kwamen we in set twee net te kort, maar we hebben uiteindelijk onze achterstand wel kunnen ombuigen in een 3-2 overwinning.”

“Volgende zondag spelen we de uitwedstrijd tegen Namur Volley, een ploeg die na een jaartje weg terug in onze reeks uitkomt. We gaan hen alleszins niet onderschatten, temeer ze hun beide matchen hebben gewonnen. Het zal dus zeker geen simpele tegenstander zijn. Zelf hebben we tot nu toe nog niet ons beste spel getoond, hopelijk kunnen we week na week onze niveau opkrikken en laat ons daarmee beginnen tegen Namen.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1