Na de pandoering van vorige week is KSK Kallo er zondag ingeslaagd om de drie punten mee huiswaarts te nemen. Het werd een 0-1 overwinning op het veld van VK White Boys. Volgend weekend wacht hen met de uitwedstrijd op het veld van FC Sinaai een nieuwe uitwedstrijd.

Coach Ronald De Somviele (KSK Kallo).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Na de 0-5 nederlaag van vorige week en de twee counters in de eerste tien minuten, hebben we er voor gekozen om iets minder aanvallend te spelen” aldus coach Ronald De Somviele. “Uiteindelijk zijn we er tegen White Boys ingeslaagd om de nul te houden, dat is dus al bij al goed verlopen. Dit zorgde er wel voor dat we het aanvallend een pak moeilijker hadden.”

“Als ik terugblik op de wedstrijd zelf dan was de eerste helft er één zonder veel kansen. Het beperkte zich tot één langs beide kanten. Na de herneming kwamen we op een corner  goed weg toen de bal bleef hangen en de bal de lat trof. Nadien kregen we nog een paar mogelijkheden, maar het was Djedje Prince Dahi die met het hoofd een knap doelpunt scoorde.”

“Daarna speelde White Boys alles of niets. Dit resulteerde in veel inworpen en corners. Tot tweemaal toe kregen we de kans om de wedstrijd dood te maken, maar tevergeefs. Het was dan ook bibberen tot aan het laatste fluitsignaal.”

“Onze zes op twaalf is zoals we verwacht hadden, ons objectief is dan ook de middenmoot spelen. Volgende week op Sinaai verwacht ik mij aan een super gemotiveerde tegenstander. Na een goed seizoen hebben ze nu toch wel hun start gemist, we zijn dus gewaarschuwd.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KSK Kallo