KJV Kruibeke is sterk aan het seizoen gestart, na acht wedstrijden staan ze op een gedeelde derde plaats. Zondag namen ze de maat van Kallo, de groen/witten wonnen met maar liefst 5-0. Diego Vermeiren nam twee doelpunten voor zijn rekening. De volgende speeldag ontvangen de Kruibekenaars middenmoter SV Zaffelare.

Diego Vermeiren (KJV Kruibeke). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Voor ons stond deze wedstrijd in het teken van het afscheid van Angelo Jacobs” luidt het bij Diego Vermeiren. “Angelo heeft het druk met zijn zaak als beenhouwer, maar heeft als speler zoveel betekent voor KJV Kruibeke. Het beste dat we konden doen was hem de drie punten geven als afscheidscadeau. Dat hebben we op overtuigende wijze gedaan.”

Angelo Jacobs neemt afscheid van het voetbal. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Voor ons als ploeg was het met het oog op het klassement uiteraard ook belangrijk” gaat Diego Vermeiren verder. “We staan nu in de top drie, niemand had dit voor aanvang van het seizoen durven voorspellen. Laat ons hopen dat we ons niveau kunnen aanhouden en zondag de drie punten kunnen thuis houden. We beschikken over een brede kern, maar iedereen voelt elkaar goed aan. Persoonlijk ben ik blij dat ik tweemaal heb kunnen scoren en daardoor die nul verdwijnt. Dit was natuurlijk maar mogelijk door de collectiviteit in deze toch wel hechte groep, inclusief de staf.”

“Het is misschien een cliché, maar in deze reeks kan iedereen van elkaar winnen of verliezen” blikt Diego Vermeiren vooruit. “Maar we willen sowieso de punten hier houden. Niemand is bij ons al drie punten komen halen, alleen Doorslaar is gelijk komen spelen op Kruibeke. Tegen Zaffelare willen we dat graag zo houden.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KJV Kruibeke