Afgelopen zaterdagavond stond ZAK Beveren voor de uitwedstrijd tegen Assebroek. Aangezien dit een ploeg uit eerste landelijke is kregen de Waaslanders een voorgift van drie punten.

Logo ZAK Beveren (RV).

“Beveren nam vrijwel direct de wedstrijd in handen en liep al snel uit tot 1-5, evenwel zonder voorgift aangezien de scheidsrechter blijkbaar niet op de hoogte was van deze regeling” stelt Dirk Bosman. “We bleven op ons elan doorgaan, zodat het tegen de rust 11-15 stond.”

“Na de herneming ging het bij onze aanvallers niet meer zo vlot. Plots was de Assebroekse achterman wel op de afspraak en stopte hij de Beverse aanvallen. In de loop van de tweede helft slopen ze dichterbij, waardoor het op vijf minuten voor affluiten plots 20-20 stond. Assebroek zette alles op alles om de overwinning thuis te houden. Bij het affluiten van de wedstrijd stond het uiteindelijk 23-21.”

“Na afloop van de wedstrijd telde scheidsrechter Verleye de voorgift er alsnog bij, zodat de wedstrijd eindigde op een 23-24 overwinning voor ons. Uiteraard zal dit voorval opnieuw de discussie van de voorgift terug aanwakkeren. Maar hoe dan ook ZAK Beveren schrijft wel de vijfde opeenvolgende zege bij en komt hiermee op de tweede plaats te staan.”

“Nu zondag krijgen we het bezoek van ongeslagen leider Koekelare. Ik vermoed dat een voorgift van drie punten niet zal helpen. Het is dan ook jammer dat kapitein Peter Vandermeulen en mogelijks ook Emry Truyman verstek zullen moeten geven. Al is momenteel Koekelare, zelfs met onze sterkste bezetting, voorlopig nog een maatje te groot. We verwelkomen onze supporters graag op zondag 29 oktober om 9.30u.”

Krachtbal – Landelijke heren  – ZAK Beveren