Met doelpunten van Djeff Smet en Sander Claeys wonnen de Wuitens op eigen veld van Elene-Grotenberge. Wat meteen goed is voor de vijfde zege en de tweede plaats in het klassement. Zondagnamiddag maakt VW Hamme de verplaatsing naar rode lantaarndrager SK Pepingen-Halle.

Sander Claeys (VW Hamme).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd tegen Elene was zeker geen eenvoudige klus” klinkt het bij kapitein Sander Claeys. “Het was een tegenstander die goed georganiseerd in blok stond. Na enkele minuten kwamen we al op achterstand en dan weet je dat het vrijwel zeker een lastige namiddag zal worden. We hebben absoluut niet onze beste match gespeeld, toch zijn we er op karakter ingeslaagd om die achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.”

“Zondag trekken we inderdaad naar Pepingen-Halle, een voor ons toch wel onbekende tegenstander. Vorig seizoen speelden ze nog in een hogere reeks. Zoals steeds zullen we ook nu opnieuw op de afspraak moeten zijn. Je mag er zeker van zijn dat we ook dit weekend op zoek gaan naar de drie punten. Laten we ons vooral niet verkijken op de rangschikking, ik verwacht dat Halle geen katje zal zijn om zonder handschoenen aan te pakken.”

“Als ik terugblik dan denk ik dat we zeker tevreden mogen zijn met de huidige gang van zaken. Na onze één op zes in de eerste twee wedstrijden, waaronder de nederlaag tegen leider Wielsbeke, behaalden we zestien op achttien. Ik ben er zeker van dat onze honger nog lang niet gestild is. We gaan zeker niet op onze lauweren rusten, we blijven elke match voor de volle buit te gaan.”

“Elke week willen we een gezonde dosis grinta en vechtlust koppelen aan verzorgd voetbal. Als we dat elke wedstrijd opnieuw kunnen brengen dan ben ik ervan overtuigd dat we nog mooie dingen zullen laten zien.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme