In de hoogste provinciale reeks is het, in het centrum van het klassement drummen, voor een plaatsje. Met nog twaalf wedstrijden te gaan vechten nog heel wat ploegen om zo snel mogelijk zeker te zijn van een verlengd verblijf in eerste. HRS Haasdonk won vorig weekend met 2-0 tegen SK Denderhoutem en boekte hiermee een belangrijke overwinning. Morgenavond reizen ze af naar SK Munkzwalm, met wie het puntenverschil slechts één puntje bedraagt.

Doelman David Van Steen (HRS Haasdonk). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Na iets meer dan een kwartier schoot Anselme Onana ons op voorsprong, na knap voorbereidend werk van Yenten De Rauw en Danil Aheyenka” luidt het bij doelman David Van Steen. “Nadien ging het wat op en neer, evenwel zonder echt veel doelgevaar. Voor de tweede goal was het wachten tot diep in de tweede helft. Op een voorzet was er wat geharrewar voor het Denderhoutemse doel en daarvan maakte Brice Melo gebruik om de 2-0 tegen de netten te trappen.”

“Morgenavond maken we de verplaatsing naar SK Munkzwalm. Dit is toch wel een belangrijke match als we in de eerste kolom willen geraken. Het wordt ongetwijfeld een wedstrijd op het scherp van de snee. Ik ben ervan overtuigd dat zij er, net als wij, volledig zullen voor gaan. Het zal spelen worden met het mes tussen de tanden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk