In tweede nationale voeren de heren van Vamos Stekene, na veertien wedstrijden, het klassement aan. Vorig weekend wonnen ze de spannende topper tegen Roeselare B met 2-3. Na de eerste twee sets zag het er niet echt goed uit voor Vamos, waarna ze toch nog het laken naar zich toe trokken. Morgen volgt de ontmoeting met Hofstade-Zemst.

Coach Jiri Vermeulen (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd in Roeselare was er één waarin beide ploegen op een hoog niveau acteerden” aldus een tevreden Jiri Vermeulen. “De weinige foutenlast zorgde voor een hoogstaande topwedstrijd. In de eerste twee sets hebben we de gemaakte kansen niet efficiënt genoeg benut, een nipt setverlies was dan ook tot tweemaal toe het logisch gevolg.”

“Vanaf set drie zijn we er als team ingeslaagd om ons efficiëntiecijfer op te krikken, al was het spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Zo kwamen we in de beslissende vijfde set snel op voorsprong en konden we de 2-3 zege afdwingen. In de wetenschap dat Roeselare virtueel nog één punt voor blijft in het klassement zijn dit gouden punten.”

“Met Hofstade-Zemst treffen we morgen een tegenstander met ervaring. In de heenronde hebben we ons laten verrassen en hebben we een punt weggegeven. We weten dus wat te doen. Bovendien organiseert onze club een sponsorevent en zullen de supporters talrijk aanwezig zijn.”

“Dat we momenteel bovenaan het klassement staan is leuk en motiverend om te blijven werken zoals we bezig zijn, maar dat neemt niet weg dat Kortrijk de titelfavoriet is en blijft. Ik merk in mijn groep een gezonde gretigheid om elkaar sterker te maken en elke wedstrijd beter te doen. Onze eerste opdracht is nu om onnodig puntenverlies vermijden, over enkele weken bekijken we dan waar we staan.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren