SKL Doorslaar B is er vorig weekend niet ingeslaagd om VK Robur punten te ontfutselen. Doorslaar B maakt zich inmiddels op voor de uitwedstrijd tegen hekkensluiter WS Meerdonk. Het is al even geleden dat ze nog van de overwinning mochten proeven. De troepen van Laurens Tronckoe hopen dan ook de punten mee huiswaarts te kunnen nemen.

Coach Laurens Tronckoe (SKL Doorslaar B). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het 1-4 verlies tegen Robur is op zich wel terecht” vertelt Laurens Tronckoe.”Over gans de wedstrijd gezien was Robur beter, maar vooral efficiënter. We hebben naar mijn gevoel een goede eerste helft gespeeld, waarin we op bepaalde momenten zelfs beter waren.”

“Vanuit een snelle omschakeling kwamen ze snel 0-1 voor. Daarna missen we onder andere een strafschop, een kans via een hoekschop en dan krijg je het deksel op de neus en krijgen we de tweede binnen. Dan staat het plots, na een goede eerste helft, 0-2 bij de rust en dan weet je dat het moeilijk wordt.”

“In de tweede helft heeft Robur overgenomen en wisten ze nog tweemaal te scoren. Bij een 0-3 stand konden we wel nog even tegenprikken, maar op dat moment was het geloof bij ons al wel weg.”

“We moeten vooral goed blijven verder werken op training. Alles gaat in stijgende lijn, de punten zullen wel volgen. Daar moeten we absoluut in blijven geloven. Ik spreek dan ook niet over punten ‘moeten’ pakken. Ik geloof in deze groep en ik geloof ook dat we dat zondag tegen WS Meerdonk moeten kunnen.”

“We steken niet onder stoelen of banken dat we ons verblijf in derde willen veilig stellen. Doordat alles zo kort bij elkaar staat zal dat inderdaad niet makkelijk zijn. Ik herhaal het, het belangrijkste is hard blijven werken en knokken en dat elke week opnieuw. Een eerste driepunter zou alvast deugd doen en het vertrouwen opkrikken. Het zou wellicht ook dat tikkeltje geluk kunnen brengen dat we nu wat missen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SKL Doorslaar B