Vorige week won VC Oudegem A na een spannende wedstrijd met 2-3 bij Volley Noorderkempen. Morgennamiddag ontvangen ze in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde het nummer zeven uit de klassering, Tchalou Volley.

Nel Demeyer (VC Oudegem A).
Foto: Lotto Volley League


Nel Demeyer, die het volleybal momenteel combineert met examens, blikt even terug op de match van vorige week. “Het was een confrontatie met hoogtes en laagtes. We zochten continu naar een constant niveau. Noorderkempen maakte het ons niet gemakkelijk met zware druk vanop de opslag, gecombineerd met een goede verdediging. Achteraf gezien zijn de twee gewonnen punten veel waard. En daar zijn we zeer tevreden mee.” Demeyer ziet zeker ook enkele zaken die mee moeten genomen worden. “Zo moeten we zelf blijven inzetten op onze recepties. Op die manier kan er dreiging komen van onze middenspeelsters. Daarnaast zal de verdediging de komende wedstrijden heel belangrijk worden. Onze vibe en het spelen als team zijn sowieso onze sterktes.”

In de heenronde gingen de Oudegemse vrouwen ook maar nipt winnen bij de tegenstander van morgen, Tchalou Volley. “Het is zeker dat het pittig zal worden”, vervolgt Nel Demeyer. “Er zijn meerdere teams die strijden om een plaats in de play-offs te pakken. Daardoor is elk team gebeten om punten te pakken, wij evenzeer. Het zou wel eens een spannende en mooie confrontatie kunnen worden. Daarnaast zijn we blij dat we eindelijk nog eens voor ons thuispubliek mogen spelen. Onze nieuwe zaal is trouwens heel fijn. Het is zeer ruim. En ook al staan de tribunes iets verder dan we gewend waren in Oudegem, toch kan er nog een goede sfeer met de supporters gecreëerd worden.” Ideaal dus om morgen tegen 16u30 af te zakken naar de sporthal in Sint-Gillis-Dendermonde in de gekende roze t-shirt!