VK White Boys, die de voorbije week Tom De Cleen aanstelde als nieuwe hoofdtrainer, won de voorbije speeldag met 3-1 van rechtstreeks concurrent SVE Bazel. Het springt daardoor over Kemzeke en krijgt ook Beerveld in het vizier.

Kjell Maes (VK White Boys). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

 “Deze overwinning doet enorm veel deugd” klinkt het opgelucht bij Kjell Maes. “Na een paar moeilijke weken en een trainerswissel wil ik een pluim geven aan de groep. Zij hebben op een schitterende manier gereageerd.

“Bazel nam het initiatief met een afstandsschot en een kopbl die naast ging. Daarna kwamen we beter in de wedstrijd. Het was duidelijk dat ons verdedigend blok heel goed stond. Na een snelle aanval kon Van Der Loo van dichtbij binnenduwen. Toen Tim Troch werd afgezonderd stond het bij de rust 2-0.”

“De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamer en kort nadat Assadrati een domme rode kaart kreeg scoorde Bazel de 2-1. Zij bleven drukken en lange ballen pompen, waardoor doelman Wille zich een paar keer wist te onderscheiden. Toen Robbe de Witte diep in de tweede helft een foutje in de bezoekende defensie afstraft was de ontlading bij spelers, staf en supporters enorm groot. De tweede helft verdiende geen schoonheidsprijs, maar momenteel primeert het resultaat.”

“Dit moet het startsein zijn voor de operatie redding. We zetten Bazel op acht punten, springen over Kemzeke en naderen tot op vier punten van Beervelde, onze volgende tegenstander. We hebben er enkele moeilijke en onrustige weken opzitten, maar gisteren stond er weer een team op het veld. Dat zal ook nodig zijn om in de resterende wedstrijden ons helemaal in veilige oorden te spelen. Ik heb er vertrouwen in dat deze ploeg ook volgend seizoen nog in tweede provinciale zal spelen.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – VK White Boys