Het zag er naar uit dat het duel tussen Sparta Waasmunster en Heikant Zele op een gelijkspel zou eindigen. Het was pas in de slotseconden dat Yannick Poppe de bezoekers de volle pot bezorgde. De ontgoocheling bij Sparta Waasmunster was na afloop dan ook groot. Veel tijd om te treuren hebben ze echter niet want zaterdag wacht hen al de uitwedstrijd tegen het nummer twee KSK Grembergen.

Kjell Buyle-Huybrecht (Sparta Waasmunster).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik kan je verzekeren dat het balen was na het laatste fluitsignaal” blikt doelman Kjell Buyle-Huybrecht terug. “In het eerste kwartier was Heikant het meest in balbezit en aasde duidelijk op een snelle voorsprong. Nadat een voorzet van Heikant ongelukkig door onze verdediger tegen een bezoekende aanvaller werd getrapt, dwarrelde de bal in doel.”

“Hierna kwamen we ietsjes beter in het spel, wat leidde tot een doelpunt van de sterk spelende Ward Duymelinck. Enkele minuten na de rust bracht alweer Ward ons op voorsprong. Ongelukkig slikten we dan de gelijkmaker en met nog een kwartier te gaan stond het 2-3. We zijn niet bij de pakken blijven zitten en wisten snel de 3-3 te scoren. Het zag er naar uit dat dit ook de eindscore zou zijn, maar in de allerlaatste minuut kopte Poppe de bezoekers op voorsprong. Dit is natuurlijk zeer teleurstellend.”

“Na de nederlaag tegen Grembergen in de heenronde willen we komend weekend wel iets laten zien. Ik vrees echter dat de kans vrij groot is dat dit zonder mij zal zijn. Ik heb namelijk tegen Heikant een spierscheur opgelopen. Dat neemt niet weg dat de ploeg er ongetwijfeld alles zal aan doen om deze match winnend af te sluiten.”

“De strijd voor een top vijf plaats zal inderdaad fel zijn. Op dat vlak zullen de komende weken veel bepalend zijn. Met Grembergen, Vrasene en Sinaai  wachten ons nog enkele moeilijke matchen. De ploeg zal week na week strijden voor de drie punten, we zien wel waar het ons brengt op het einde van het seizoen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster