In tweede landelijke leden de Sint-Niklase Condors A een pijnlijke 95-90 nederlaag tegen BBC Hades Kiewit. In de verlengingen leek het nochtans dat de punten mee zouden komen naar de Wase hoofdstad. Zaterdag krijgen ze het bezoek van Helios Zottegem tegen wie ze punten moeten pakken.

Manu Smet (BC Sint-Niklase Condors).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het was in Kiewit een zeer pijnlijke nederlaag geworden” vertelt Manu Smet. “Kiewit was de enige ploeg die ons thuis had kunnen verrassen, het was dan ook de bedoeling om één en ander recht te zetten. Jammer genoeg missen we nog steeds onze sterkhouder Stijn De Clerck. Aan de andere kant miste ook Kiewit één van zijn sterkhouders.”

 “Met vier driepunters zorgde Rune Van Hecke in het tweede quarter voor een eerste afscheiding, waardoor we halfweg 35-40 voor stonden. Na de rust wisten we maximaal zestien punten uit te lopen. We zagen Aaron Ceriez uitpakken met een monsterdunk en bovendien verdwenen twee thuisspelers met vijf punten naar de bank. Op dat moment leek winst een zekerheid.”

“Ik vond wel dat Kiewit gans de wedstrijd door heel potig speelde. Jammer genoeg leden we tegen hun press veel balverlies. Daarnaast lieten de refs te veel toe, wat in het voordeel van de thuisploeg was. In enkele minuten tijd zorgden hun bankzitters met driepunters en steals voor de ommekeer. Dit was het momentum bij Kiewit. Wijzelf acteerden te verkrampt.”

“Op een bepaald moment kwamen we in de verlengingen vier punten voor. Daarna misten we opnieuw teveel vrijworpen en enkele lay-ups. Dit is weliswaar een schitterende prestatie van een gehavend Kiewit, maar dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Hierdoor slinken natuurlijk ook de titelkansen.”

“Komend weekend moet er tegen Zottegem uiteraard gewonnen worden. Het is een gegeven dat we thuis altijd met veel vertrouwen spelen. Na dit collectief verlies is het nu aan ons om, als ploeg, de rug te rechten.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors