Zaterdagavond stond de derby tussen FC Vrasene en SK Kieldrecht op het programma en beide teams hebben er een waar voetbalfeest van gemaakt. Het was uiteindelijk Vrasene dat met 4-3 deze derby in zijn voordeel besliste.

Killian Vereecken (KFC Vrasene). Foto: RV.

“Het was een zeer spannende wedstrijd en ik denk dat het voor de supporters van beide ploegen ook leuk was om dit van aan de zijlijn te volgen” blikt Killian Vereecken terug. “Het is natuurlijk fantastisch om een derby te wonnen.”

“Het eerste halfuur ging het goed over en weer en zagen we twee ploegen die offensief gretig waren, maar die toch iets te gemakkelijk goals weggaven. Na vier minuten kwamen we al op voorsprong, maar amper vijf minuten later hingen de bordjes alweer gelijk.  Dit was veel te snel natuurlijk. Wat later in de wedstrijd vielen er drie doelpunten in goed vijf minuten tijd. Eens de 3-2 gevallen was kwam er wat meer rust en wisten we die score te behouden tot aan de rust.”

 “We kwamen gretig uit de kleedkamers en al vrij snel was het terug bingo en stond het 4-2. Dat hebben we goed kunnen vasthouden, al zorgde de late aansluitingstreffer nog voor wat spanning. Het was uiteindelijk toch wel een verdiende zege.”

“We hebben er met z’n allen 100% voor gestreden en dan doen die drie punten enorm veel deugd. Onze spits, Jeroen De Saegher, heeft het de verdediging van Kieldrecht zeer lastig gemaakt. Hij zag zijn goede wedstrijd uiteindelijk bekroond met twee doelpunten. Na de match was er een geweldige sfeer met spelers en supporters, alles was aanwezig voor een formidabele derby.”

“Onze volgende wedstrijd is naar Dendermonde. Het is altijd lastig om naar een ploeg zonder punten te gaan. Je hebt namelijk niets te winnen, maar wel veel te verliezen. Het zal belangrijk zijn dat we allemaal gefocust zijn en er vol voor gaan, alleen dan kan je punten pakken in het provinciaal voetbal.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Vrasene