Met nog vier wedstrijden te gaan heeft SKL Doorslaar zich in tweede provinciale C gekroond tot kampioen. In hun kampioenenmatch versloegen ze KSK Kallo met 2-1. Achtervolger FCH Sinaai ging met 0-3 de boot in tegen KJV Kruibeke, waardoor ze de Lokeraars niet meer kunnen inhalen.

Akif Oz (SKL Doorslaar) scoorde het tweede en verlossende doelpunt. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Het was Lander De Keersmaeker die op slag van rust zijn team op voorsprong bracht. Het ervaren Doorslaar bleef de match in handen houden. Akif Oz maakte halfweg de tweede helft de verlossende 2-0, nadat Kallo een hoekshop niet weggewerkt kreeg. Goed vijf minuten later slaagde Saifo Boughza erin om de aansluitingstreffer op te tekenen. De scheidsrechter nam, tot spijt van de thuisploeg, niet de gepaste maatregelen. Liefst vijf spelers van Doorslaar kregen een geel karton onder de neus geschoven, bij Kallo slechts één speler. Desalniettemin waren ze bij de thuisploeg blij met de overwinning en titel.

SKL Doorslaar is kampioen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Op 26 wedstrijden verloren de troepen van coach Stefan Van Dender slechts twee maal, en werd er drie keer gelijkgespeeld. De statistieken tonen ook nog aan dat ze een doelsaldo hebben van +55, dankzij 76 gemaakte doelpunten en amper 21 tegengoals.
Het toont aan dat SKL Doorslaar zich een terechte kampioen mag noemen. Na een jaartje tweede provinciale mogen ze zich opmaken voor hun return naar de hoogste provinciale afdeling.

Ruben Verhelst (KSK Kallo) tracht Kobe De Vos (SKL Doorslaar) van de bal te houden. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Kobe De Vos (SKL Doorslaar) in een duel met Kallo-speler Yassin Khallouf. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
SKL Doorslaar-topschutter Timothy Van Laecke en Wout De Vos (KSK Kallo) willen de bal. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Akif Oz (SKL Doorslaar) tracht de bal te recupereren van Serigne Mansour Dione (KSK Kallo). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.
Bilal Yaddou (SKL Doorslaar) krijgt een gele kaart van de scheidsrechter. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.