De dames van Jong SG Dendermonde hebben zwaar uitgehaald tegen KSC Moorsel. Met doelpunten van Fien Goossens, Adylia De Bruycker, Niky De Kegel, Elly De Kegel (2), Lisa Teck (2), Stien Raedemaker, Silke D’Haeseleir, Liv Verleyen, Txori De Aguirre en Kim De Vuyst wonnen ze met maar liefst 12-0.

De damesploeg van Jong SG Dendermonde. Foto: RV.

“Na enkele sportieve tegenslagen en een aantal matchen tegen hoger gerangschikte tegenstanders keken we uit om een wedstrijd te spelen tegen een haalbare tegenstander” klinkt het bij kapitein Niki De Kegel. “Ik vond het een zeer aangename wedstrijd, al hielden we wel in ons achterhoofd dat in voetbal alles kan. We zijn van bij aanvang van de wedstrijd onmiddellijk begonnen met druk te zetten. Al snel werden we beloond voor ons harde werk en viel de eerste goal. Het was nadien vooral een kwestie om die druk te blijven houden en acties te maken. Aanvankelijk verdubbelden we de score, maar dit leidde uiteindelijk naar een mooi doelpuntensaldo. Niettegenstaande ons groot aantal goals kon de afwerking eerlijk gezegd nog net iets beter. We hebben best nog wat kansen laten liggen.”

“Ik vond het een gemoedelijk match, met Moorsel als zeer sportieve tegenstander. Zij zijn gans de wedstrijd door vriendelijk en sportief gebleven en zijn tot het einde blijven vechten voor elke bal. Bovendien verdient ook hun keepster een pluim, want zonder haar had het aantal doelpunten nog hoger gelegen.”

“We beschikken over een sterke ploeg, maar ondanks ons harde werk staan we in het klassement lager dan we hadden gehoopt. We zijn sterk aan de heenronde begonnen en waren zelfs herfstkampioen. Jammer genoeg hadden we in de terugronde te kampen met een aantal tegenslagen. Een lichtpuntje was zeker en vast ons gelijkspel tegen Borsbeke, dat op dat moment het klassement aanvoerde. We hopen met de twee resterende wedstrijden in het vooruitzicht nog een zes op zes te halen en zo toch in de top vier te eindigen. We weten alvast wat ons de komende weken nog te doen staat.”

Voetbal – 3de provinciale C (V) – Jong SG Dendermonde