Het voorbije weekend wonnen de heren van Vamos Stekene van Torhout A met 3-2. Toen ze 0-2 achter stonden zag het er nochtans niet goed uit voor de Waaslanders. Uiteindelijk slaagden ze er in om deze achterstand om te buigen in een overwinning. Er blijven nu nog twee matchen te spelen, al is het wachten tot 14 april alvorens ze naar Zoersel trekken.

Wim Backaert (Vamos Stekene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Een 0-2 achterstand omzetten in een 3-2 overwinning is altijd leuk” aldus een tevreden Wim Backaert. “Dat neemt niet weg dat we met die twee punten niet helemaal tevreden mogen zijn. Het jammere was wel dat we hun opposite niet voldoende konden stoppen. Door de afwezigheid, met knieproblemen, van Jente Dekeyser, vergde het ook wat aanpassen. Hierdoor startte Timo Santy op de hoek en ik kan je verzekeren dat hij een meer dan verdienstelijke partij gespeeld heeft.”

“We kregen meer controle over de match nadat we wat gevarieerder gingen serveren en we hen meer druk oplegden. De eerste set hebben we verloren met 24/26, terwijl we die eigenlijk al in handen hadden. Toen Torhout in de vierde set al hun wissels gebruikten, werd de kloof plots groot. Dit is natuurlijk ook onze verdienste omdat we in service en blok er inslaagden om heel veel te scoren. In de vijfde set konden we snel een kloof slaan, waardoor we de overwinning binnenhaalden.”

“We staan nu op de vijfde plaats maar die vierde plaats is zonder twijfel ons doel. We zitten nu een paar weken zonder match en dat is wel wat dubbel. Enerzijds willen we in dezelfde flow blijven, maar anderzijds zijn we toch ook wel blij omdat er nu tijd is om de kleine blessures te laten genezen. De sfeer is goed en de twee komende matchen gaan we absoluut voor een zes op zes. Als ons dat lukt zal die vierde plaats wellicht een feit zijn.”

“Als promovendus hebben we dit seizoen al een mooi parcours afgelegd. Zo hebben we in de terugronde de top drie kunnen verslaan, met overtuigend volleybal. Dit toont aan dat we als groep scherprechter kunnen zijn in de titelstrijd. Die top vier, top vijf is een mooie doelstelling. We hopen dan ook om volgend seizoen een gelijkaardig traject te kunnen afleggen.”

Volleybal – 1ste nationale A (M) – Vamos Stekene heren