In de damesreeks Promo 2 klokte de fusieploeg af op een knappe derde plaats. Hiermee behaalden ze hun vooropgesteld doel. De voorbije speeldag op Gavere leek het alsof ze vlot op een 0-3 overwinning zouden afstevenen, maar uiteindelijk moesten ze vrede nemen met een 2-3 overwinning.

De dames van VC Flygha Grembergen-Hamme. Foto: RV.

“In het begin van de wedstrijd ging het misschien iets te vlot” klinkt het bij coach Stefan Coppens. “Het gevolg was dat de scherpte waarmee we gestart waren langzaamaan plaats maakte voor slordigheden. Net als tegen Lindemans Aalst, waar we in de tiebreak een 3-13 achterstand wisten binnen te halen, konden we nu op Gavere onder het gejoel van een fanatiek thuispubliek opnieuw de overwinning binnenhalen.”

“Dat toont een mentale sterkte, iets waar ik mijn team voor wil feliciteren. Deze wedstrijd betekende ook het afscheid van Patricia De Mol, Margo Laemers en Amelie Poppe, drie speelsters/vriendinnen die hun volleybalschoenen of hun knielappen aan de haak hangen. We gaan ze alle drie zowel op als naast het veld missen.”

“Als ik terugblik op het competitieverloop dat mogen we zeker en vast tevreden zijn met onze derde plaats. Een plek waarop we bij aanvang van het seizoen op hadden gehoopt. Dit hebben we gerealiseerd ondanks het feit dat Kelly Pletinck, wegens zwangerschap en Heleen Verhulst, ingevolge Erasmus, niet inzetbaar waren. Ik vind het dan ook knap dat de groep daar alsnog ingeslaagd is.”

Volleybal – Dames Promo 2 (V) – VC Flygha Grembergen Hamme