In de strijd voor het behoud boekte FC Lebbeke vorig weekend een belangrijke zege tegen concurrent FC Turnhout. De mannen van Tom De Cock wonnen met 4-3, met doelpunten van Thibau Dierickx, Glory Monday Ajayi, Wannes VanTricht en Klaas De Rock. Er wachten hen nog drie belangrijke opdrachten, te beginnen met de uitwedstrijd naar Diegem Sport, daarna thuis tegen SC City Pirates Antwerpen en uit naar titelkandidaat Bilzen SV.

Coach Tom De Cock (FC Lebbeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De zege tegen Turnhout was inderdaad enorm belangrijk” klinkt het bij Tom De Cock. “Indien we niet hadden gewonnen dan had het gevoelsmatig wellicht moeilijk geworden.”

“In de eerste helft waren we het meest in balbezit en wisten we ook het meest hoekschoppen af te dwingen. Kortom we zaten goed in de wedstrijd. Jammer genoeg kregen we op slag van rust een vermijdbaar doelpunt tegen. Tijdens de rust hebben we dan de koppen bij elkaar gestoken en met succes. Ik vind het gewoonweg schitterend hoe de groep heeft gereageerd.”

“Al vrij snel na de rust werd het 2-1, maar dan kregen we toch weer de gelijkmaker tegen. Daarop werd snel geantwoord en stond het 3-2. Diep in de tweede helft dreven we de score verder op tot 4-2, waarna zij in blessuretijd de 4-3 scoorden. Het schip is nog niet in veilige wateren, maar we hebben wel drie belangrijke punten gepakt.”

“Zaterdag maken we de verplaatsing naar Diegem en dat wordt alweer niet makkelijk. In onze reeks heb je een aantal ploegen die strijden voor de titel. Daarnaast heb je ploegen met een identiteit en daar hoort Diegem bij. Zij profileren zich als opleidingsploeg en slagen daar ook in. Het is een club die leeft. Met Daimy Deflem hebben ze trouwens ook de topschutter in hun rangen. We mogen ginds niet vertrekken zonder dat we punten hebben geoogst.”

“De week nadien nemen we het op tegen de City Pirates, daartegen moeten we vol voor de drie punten gaan. Op de slotdag van de competitie spelen we op Bilzen, een ploeg die nog steeds meedoet voor de titel. Om daar iets te gaan halen wordt bijzonder moeilijk.”

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke