In derde provinciale nemen BBC Grembergen en coach Kevin Verhofstadt afscheid van elkaar. Hij zal worden opgevolgd door Geert De Decker. Kevin Verhofstadt maakt de overstap naar zijn tweede passie, namelijk de muziek.

Kevin Verhofstadt (BBC Grembergen) op de onderste rij met het nummer 4. Foto: RV.

“Mijn spelerscarrière is begonnen bij Hemaco Dendermonde, waar ik van microbe tot en met de huidige U21 de jeugdreeksen heb doorlopen” luidt het bij Kevin Verhofstadt. “Mijn jeugdspelerscarrière werd gekleurd door een korte overstap naar de Fiba junioren van Panters Baasrode. Na een jaartje trainen met de juniors en de kern die in tweede nationale uitkwam ben ik teruggekeerd naar Hemaco. Daar kreeg ik al snel de kans in de eerste ploeg in tweede en eerste provinciale. Ik heb daar een fantastische tijd beleefd en heb er vriendschappen voor het leven aan over gehouden.”

“Vanaf mijn zestiende heb ik dit gecombineerd met een functie als jeugdcoach, waar ik eveneens alle jeugdreeksen heb doorlopen. Uiteraard heb ik daar de kneepjes van het vak geleerd. Mijn grote voorbeelden in mijn carrière als coach waren topcoch Geert Versmessen, bij wie ik acht jaar gespeeld heb. Maar als jeugdcoach denk ik ook aan Peter Vermeulen, die met zijn enthousiasme heel wat jongeren heeft gemotiveerd.”

“Als snel ben ik overgestapt naar het seniorenbasketbal. Via de damesploegen van Hemaco maakte ik de overstap naar BBC Zele in eerste provinciale en zelfs korte tijd in tweede landelijke. Daarna volgden nog wat korte omzwervingen bij clubs in de buurt zoals BBC Hamme en Bolas Buggenhout. Daarna kwam ik terecht bij de dames van BC Opwijk, een heel warme club met stuk voor stuk topspeelster. Na twee seizoen wonnen we de titel in eerste provinciale.”

“Daarna volgde de overstap naar de heren A en ook daar was de samenwerking geweldig. Dat seizoen sloten we eveneens af als kampioen in eerste provinciale. Om beroepsredenen heb ik dan een korte break genomen en heb daarna de draad terug opgepikt bij Panters Baasrode. Daar kreeg ik de kans om de heren B te coachen in tweede provinciale. Ik kwam ook daar enkele gewezen ploegmakkers tegen en streefden we naar promotie, hetgeen ook lukte. Met een mix van ervaren sterke pionnen en beloftevolle jeugdspelers hebben we dan de overstap gemaakt naar eerste provinciale.”

“Het spelletje op zich is mij altijd blijven triggeren, waardoor ik zelf de schoenen terug aangetrokken heb. Ik heb dan anderhalf seizoen de groen/witte kleuren van BBC Grembergen verdedigd. Ik kwam daar mijn oude jeugdcoach tegen en ook enkele spelers die ik nog gecoacht had. Dit was voor mij een mooie afsluiter van mijn carrière als speler.”

Kevin Verhofstadt (BBC Grembergen). Foto: RV.

“Ik vond daarna een nieuwe uitdaging bij de Eagles in Merchtem, een team dat op dat moment wat uitgeblust was. Ik heb daar op korte tijd verandering in kunnen brengen. Na drie seizoenen heb ik dan mijn kans iets hoger gewaagd en verhuisde ik naar BC Asse-Ternat. Ik heb daar de heren B gecoacht en werd bij de heren A assistent van Tom Vrijders in TDM2. Dit was een fantastische ervaring, het samenwerken met een topcoach en knallers van ballers is tot op heden een hoogtepunt in mijn loopbaan.“

“Een laatste korte vervangingsopdracht bracht mij terug bij BBC Grembergen, waar ik, nu als coach, vroegere ploegmakkers tegenkwam. Het basketbal zal mij altijd nauw aan het hart liggen, al zal dit nu als supporter zijn en niet langer meer als speler of als coach. Ik sluit hiermee een groot hoofdstuk in mijn levensverhaal af, met heel wat memorabele herinneringen. Basketbal bedankt voor alles wat je mij geboden hebt.”

“Ik heb er voor gekozen om meer tijd te investeren in mijn tweede passie, zijnde muziek. Ik speel als drummer bij de muziekkapel van de brandweer, bij de Ros Beiaardharmonie in Dendermonde en bij een straatorkest “Kletsjboenk”. Daarnaast ben ik ook nog bezig met de opstart van een coverband.”

Basketbalbal – 3de provinciale (M) – BBC Grembergen