PD Kruibeke dwong de promotie af en zal volgend seizoen uitkomen in derde provinciale. Dit zal wel zonder sluitstuk Stijn De Ben (41 jaar) zijn. Niettegenstaande hij op zesjarige leeftijd gestart is met voetballen zal hij, door een onderbreking van vier jaar, 31 jaar voetbal op zijn actief hebben.

Stijn De Ben (PD Kruibeke). Foto: RV.

“Ik heb 31 jaar gevoetbald, het is dus stilaan welletje geweest, temeer het overal pijn begint te doen” klinkt het met een knipoog bij Stijn De Ben. “Ik ben al zesjarige beginnen voetballen bij de jeugd van het toenmalige KSV Temse. Ik heb daar gespeeld tot bij de reserven, daarna heb ik de overstap gemaakt naar het cafévoetbal. Ik heb daar gespeeld bij VK Vlietje, Temsica en Fina Troubleyn en ik heb mij daar steeds goed geamuseerd.”

“Na enkele jaren ben ik dan terug in de goal gaan staan bij VK Tielrode, dat toen in derde provinciale speelde. Daarna heb ik nog het doel verdedigd bij VK Velle. Door een gebrek aan tijd ben ik toen op mijn 34’ste gestopt met voetballen.”

Stijn De Ben (PD Kruibeke) met El Sympatico, Jean-Marie Pfaff. Foto: RV.

“Op mijn 38’ste heeft men mij dan kunnen overtuigden om bij PD Kruibeke in vierde provinciale tussen de palen te gaan staan. Het is door keepertrainer Rudy De Kerf en door het harde werk dat ik terug mijn niveau heb gehaald. Dankzij keihard werken ben ik tweemaal jaar na elkaar verkozen tot beste speler van de ploeg en heb ik tweemaal de gouden schoen gewonnen. Dit zijn gebeurtenissen die ik nooit meer zal vergeten.”

“Door te veel blessures was mijn laatste seizoen eigenlijk het minste. Dankzij de promotie naar derde provinciale kan ik mijn voetbalcarrière op een mooie manier afsluiten. Het is dankzij het harde werk, gedurende drie jaar, dat we dit met een toffe spelersgroep en een goed bestuur hebben kunnen realiseren. Het bestuur doet er echt alles voor om de club levendig en gezond te houden. Ik ga het in de goal staan op zich wel missen, ik ben zeker niet helemaal weg aangezien ik keepertrainer word van de eerste ploeg van PD Kruibeke.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PDK Kruibeke