In het Waasland staat voor de Beker van België het duel tussen Svelta Melsele en KSK Beveren op het programma. Alvast een wedstrijd die meer dan gewone belangstelling geniet in de regio. Voor de competitie opent Svelta Melsele tegen Drongen.

Svelta Melsele speelt komende zaterdag al meteen een derby met als inzet een plaats in de volgende ronde van de Beker van België. Foto: RV.

“Het klopt dat we op zaterdag 29 juli KSK Beveren ontvangen voor de Beker” stelt Jargo Pauwels. “Zowel in de voorbereiding als in de competitie tegen dezelfde ploeg spelen is een totaal gegeven. Bovendien spelen er bij KSK Beveren heel wat bekenden, dit alles maakt het alleen maar leuker.”

“Aangezien er in onze ploeg heel wat nieuwkomers zijn zal het wat tijd vergen om aan elkaar te wennen en ingespeeld te raken. Natuurlijk gaan we ons uiterste best doen om er het beste van te maken.”

“Heel wat sterke ploegen, die ook vorig seizoen in onze reeks speelden, hebben zich gevoelig versterkt. Bovendien verwacht ik toch ook wel wat van de nieuwe ploegen die er bij gekomen zijn. De openingsmatch tegen Drongen is eigenlijk nog ver weg. Laten we nu maar eerst beginnen met een goede voorbereiding te spelen, daarna zien we wel weer. Het is onze ambitie om een rustig seizoen te draaien.”

Trainer: Mathias Smet (T1), Johan De Clerck (T2), Frederik Bettens (KT)

IN: Nasr Goma (Sint-Niklaas), Ahmed Yumit (St. Lenaerts), Arno Janssens (Beveren), Ilias De Weerd (Beveren), Denis Jabot (Ternesse Wommelgem), Jeff Smet (Sint-Niklaas), Edson Lopes (Berchem), Igor Hellincks (Svelta Melsele B), Eben Bosman (Svelta Melsele B), Louis Dupont (Svelta Melsele beloften), Roy Vermincksel (Svelta Melsele beloften), Jamie Vermincksel (Svelta Melsele beloften), Samy Boulayoune (Merksem)

Uit: Ken Spies (Haasdonk), Diego Van Hal (Haasdonk), Toon Van Goethem (Haasdonk), Yannick Aps (Kalken), Vincent Aps (Kalken), Yannick Braem (Kalken), Finn Keisers (Kalken), Lennert Braem (Kallo), Timon Malfroy (Svelta Melsele B), Nick Felix (stopt), Klacson Soares (stopt)

Voetbal – 1ste provinciale (M) – Svelta Melsele A