Bij nieuwkomer KFC Moerbeke staan heel wat oefenwedstrijden gepland voor de komende weken, zij zijn namelijk vrij geloot voor de Hofman Cup. De competitie openen ze in eigen huis tegen Rangers Opdorp, alvast geen onbekende tegenstander.

Tars Notteboom (KFC Moerbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn vorige week begonnen met de trainingen en bouwen op alvorens onze eerste oefenmatch te spelen” stelt Tars Notteboom. “Op de manier kunnen we relatief fit die reeks wedstrijden aanvatten.”

“Aangezien we zijn vrij geloot voor de Hofman Cup zorgt dat ervoor dat we de eerste weken geen wedstrijden hebben. Komend weekend gaan we op teambuilding en daar kijken we met z’n allen naar uit.”

“Vorig seizoen zijn we over gans de lijn gezien verdiend kampioen geworden, na een nek aan nek race met Rangers. We hebben vorig seizoen beroep gedaan op ruim 30 spelers en dat gaf eigenlijk slechts minimaal kwaliteitsverlies. Op basis daarvan durf ik zeggen dat we over de breedte de titel verdienden. Anderzijds ben ik wel blij dat Rangers alsnog is gepromoveerd, want ook zij zijn tweede provinciale waardig. Dat de openingsmatch van de competitie nu net tegen hen is lijkt mij leuk, het is meteen ook een mooie waardemeter.”

“Naar wat ik zelf weet en hoor lijkt deze reeks mij een stevige maar ook boeiende te zijn. Ik zie vrij veel voetballende ploegen uit de regio, wat het alleen maar extra aangenaam maakt.”

“Moerbeke zijnde gaan we ons iedere wedstrijd smijten en zien waar we belanden. Het is niet eenvoudig om ambities uit te spreken. Persoonlijk ambieer ik een rustig seizoen zonder al teveel zorgen. Indien we onszelf kunnen overstijgen is dat mooi meegenomen.”

“We zijn een gezonde club waar iedereen hetzelfde verdient, er worden geen uitzonderingen gemaakt. Ik kan je zelfs meer zeggen, dit seizoen verdienen we zelfs nog iets minder dan het vorige. Niettegenstaande is iedereen gebleven, dat reflecteert ook onze samenhang en community als groep. Onze slogan is niet voor niets ‘meer dan een club’. Er zijn ook geen transfers gebeurd, we vullen aan met eigen jeugd. Ik ben benieuwd wat dit zal geven en hoe we daar mee zullen omgaan in een reeks hoger. We kijken met z’n allen uit naar het komend seizoen.”

Trainer:  Marnix Leybaert (T1), Koen Heye (T2), Geert Van Assel (T3), Luc De Roos (KT)

IN: geen

UIT: geen

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Moerbeke