De dames van Vamos zagen Delphine De Winne naar Roeselare vertrekken, maar wisten zich op drie posities te versterken. In aanloop naar de competitie spelen ze op 3 september tegen Waremme voor de beker. Aangezien ze hopen om het in de beker te kunnen opnemen tegen een ploeg uit Liga A, moeten ze alvast twee ronden overleven.

Jana Verschraege (Vamos dames 1).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben ons versterkt met Teun Braecke en Elise Van Cleemput, die beiden van VDK Gent komen en met Henrieke Vanrobaeys die van VKT Torhout komt” klinkt het bij Jana Verschraege. “Dit betekent dat we op vrijwel elke positie versterkt zijn. Ik vind wel dat de nieuwe speelsters al direct hun draai gevonden hebben binnen de ploeg.”

“Twee weken geleden hebben we in het kader van de voorbereiding een oefenmatch gespeeld tegen Lint. Vorige week hadden we een tornooi in Leuven en dit weekend staat er een tornooi in Tongeren op het programma.”

“De competitie gaat van start op 16 september met de wedstrijd tegen Kalmthout. Dat is een ploeg die terugkeert uit Liga A, dat zal al een direct een stevige start zijn. Het is bijzonder moeilijk om onze kansen in te schatten voor die wedstrijd.”

“Ik vind wel dat elke ploeg uit onze reeks aan elkaar gewaagd is. Dat maakt het leuk, want dat betekent dat het elk weekend knokken wordt. Dat betekent ook dat je, bij elke gewonnen wedstrijd, beseft dat je er samen hard voor gewerkt hebt.”

“Op 3 september wacht ons nog een bekerwedstrijd tegen Waremme. We zouden in de bekercompetitie graag eens uitkomen tegen een Liga A-ploeg, maar daarvoor moeten we de eerste twee ronden overleven.”

“Het is ons doel om elk seizoen beter te doen dan het seizoen daarvoor. Vorig seizoen hebben we lang onderaan het klassement gehangen, toch zijn we derde geëindigd. Ik herinner me dat we toen twijfelachtig gestart zijn, bovendien hadden we ook wel wat last van blessures. Gelukkig hebben we toen veel kunnen goedmaken in de tweede seizoenshelft. Het zou dan ook goed zijn als we dit jaar, doorheen het ganse seizoen, wat standvastiger kunnen zijn. Waar dat eindigt zien we dan wel, we hebben er alleszins zin in.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1