Na de competitiezege van vorige week tegen de Kontich Wolves won Basics Melsele de voorbije speeldag de Bekermatch tegen de Antwerp Giants B. Coach Dave Van Den Brande benadrukt echter dat het er in de eerste plaats op aan komt om gezond te blijven.

Coach Dave Van Den Brande (BBC Basics Melsele A) wil met zijn team mikken naar de play-offs. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We hebben tegen de Giants B een goede wedstrijd gespeeld” aldus Dave Van Den Brande. “Al moet het defensief nog veel beter en vooral constanter. Defensief wisselen we nog te veel sterke momenten af met mindere momenten en concentratieverlies. Buiten enkele mindere momenten hebben we aanvallend een zeer sterke match gespeeld. We speelden de juiste opties, lieten de bal snel rond gaan en we werkten af aan een hoog percentage.”

“Voor onze tweede competitiematch nemen we het volgend weekend op tegen Oxaco Boechout ” gaat Dave Van Den Brande verder. “Dat is nog steeds een goede ploeg en is altijd gevaarlijk. Het is even afwachten wat het gaat worden want zij hebben enkele belangrijke nieuwe spelers en een nieuwe coach. We gaan dus scherp en zeer goed voorbereid moeten zijn. Uiteraard gaan we er alles aan doen om deze thuiswedstrijd tot een goed einde te brengen.”

“De honger is groot, maar we willen dit seizoen vooral zo gezond mogelijk blijven” benadrukt Dave Van Den Brande. “Dat was vorig seizoen ons groot probleem en dat heeft ons uiteindelijk de play-offs gekost. Zo gezond mogelijk de play-offs halen is dus ons hoofddoel en dan proberen pieken naar de belangrijke matchen toe.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele