Bij Robur hadden ze zich de competitiestart wellicht anders voorgesteld. Zij wonnen zondag  met 3-2 van FC Eksaarde en hebben uiteindelijk hun felbegeerde overwinning te pakken. Met twee goals van Halil Hasirci stonden ze na een kwartier 2-0 voor. De bezoekers wisten na de rust echter terug langszij te komen. Thijs Burghgrave zorgde er uiteindelijk voor dat de drie punten in Moerzeke bleven.

Thijs Burghgrave (KVK Robur), hier in een duel met Jelle Van Damme (FC Eksaarde), schonk zijn ploeg in extremis de drie punten. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We zijn ideaal aan de wedstrijd begonnen” luidt het bij Thijs Burghgrave. “Die twee doelpunten gaven op dat moment wel het verschil tussen de ploegen weer. Nadien hebben we tot aan de rust op een zeer volwassen manier gespeeld. We hadden zelfs de score verder kunnen uitdiepen, maar de 2-0 was op zich wel de ideale ruststand. We zijn te laag aan de tweede helft begonnen en hebben ons laten ringeloren. Nadien hadden we alweer pech en kregen we een penalty tegen, met een 2-2 stand als gevolg. Hierdoor was alles te herdoen. Het werd nog een zenuwachtig slot en eerlijk gezegd kon het op dat moment nog alle kanten uit. Kort voor tijd was er dan een mooie actie van Yarne Philips. Op een assist kon ik beheerst afwerken. Ik kan je verzekeren dat de ontlading groot was, eindelijk hebben we onze eerste punten te pakken. Naar mijn mening was het een verdiende overwinning.”

“Aanstaande zondag nemen we het op tegen een sterk Moerbeke” klinkt het bij Thijs Burghgrave. “Zij beschikken over veel kwaliteiten en hebben een sterke thuisreputatie. Alles kan, niks moet. De boodschap is dat we dezelfde mentaliteit moeten tonen dan tegen FC Eksaarde. Onze valse start mag geen reden zijn om onze ambities in de vuilbak te gooien. We beschikken over een hechte groep die tot veel in staat is. Bovenaan meedraaien moet zeker kunnen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur