De dames van Bosdam Beveren moesten op het veld van KRC Genk vrede nemen met een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waarbij de teleurstelling toch wel de bovenhand had. Normalerwijze stond zaterdag de wedstrijd tegen SK Loenhout op het programma, deze werd echter uitgesteld.

Emma Carmeliet (FC Bosdam Beveren). Foto: RV.

“In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Noorse, die we vlot met 1-4 hebben gewonnen, vonden we tegen Genk in balbezit geen oplossing” aldus doelvrouw Emma Carmeliet. “In feite waren we te onrustig aan de bal, hierdoor slopen er teveel onzuiverheden in ons spel.”

“Na de rust zijn we veel agressiever uit de kleedkamer gekomen, toch bleef het moeilijk om hieruit uitgespeelde kansen te creëren. Voor wie de wedstrijd gezien heeft is het gelijkspel misschien wel een terecht resultaat. Zelf bleven we met een teleurstellend gevoel achter. We voelden dat er winst had ingezeten, op voorwaarde dat we met dezelfde intensiteit en overzicht hadden gespeeld dan op SV Noorse.”

“Het is moeilijk in te schatten hoe hoog we de lat dit seizoen mogen leggen, het is dan ook een compleet andere reeks dan vorig seizoen. Er zijn heel wat ploegen waarvan we momenteel het niveau nog niet kennen. Persoonlijk denk ik wel dat we moeten kunnen meedraaien in de subtop en daar gaan we zeker en vast alles voor doen.”

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames