Met doelpunten van Joeri Vergauwen en Dylan Vermeulen speelde Sparta Waasmunster 2-2 gelijk op het veld van SK Kemzeke, waardoor ze in de rangschikking Rangers Opdorp over zich naar de tweede plaats zien wippen. Zaterdagavond wacht hen de confrontatie met leider SK Kieldrecht.

Ewout Vertenten (Sparta Waasmunster).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Eigenlijk kijk ik toch met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd tegen Kemzeke” klinkt het bij Sparta-kapitein Ewout Vertenten. “Toch zijn we er ingeslaagd om als ploeg, tot tweemaal toe, terug te vechten na een achterstand. Jammer genoeg hebben we op het einde van de match nog een strafschop gemist. Het resultaat had dus ook volledig in ons voordeel kunnen zijn, spijtig genoeg is dat niet gebeurd.”

“Vorige week waren we tegen SKN Sint-Niklaas vrij zwak aan de match begonnen. Onze coach had ons dan ook terecht gewaarschuwd om dit tegen Kemzeke niet te herhalen. Aanvankelijk leek de boodschap te zijn toegekomen, temeer we al direct een grote kans hadden om op voorsprong te komen. Jammer genoeg besloot Dennis Geenen tegen de paal en in de herneming de rebound van Jelle Maes van de lijn gekeerd. Na niet doortastend genoeg verdedigen was het kort daarna prijs aan de overzijde.”

“Via een hoekschop kon Joeri Vergauwen ons langszij brengen. Doordat de laatste pass niet aankwam bleven echt uitgespeelde doelkansen uit. Op slag van rust kregen we dan alweer te gemakkelijk een tweede doelpunt te slikken.”

“Na een aantal tactische bijsturingen hebben we dan in de tweede helft de druk opgevoerd. Dit loonde want Dylan Vermeulen zorgde op tien minuten voor het einde voor de 2-2. Er zat echt wel meer in, maar jammer genoeg misten we daarna dus die penalty. Het was allemaal te onzuiver en er werd te overhaast gespeeld, kortom het was zeker niet onze beste match.”

“Met onze acht op twaalf ben ik gematigd tevreden, vooral omdat er toch nog net iets meer in zat. Ik denk hierbij aan de match tegen Heikant, waar we tot op vijf minuten voor het einde 0-1 voor stonden en dan nu tegen Kemzeke waar een penalty ons winst had kunnen opleveren.”

Zaterdag treffen we met Kieldrecht een ploeg die ieder jaar de top vijf ambieert. Het ziet er naar uit dat ze dit seizoen die lijn doortrekken. Met een twaalf op twaalf en een doelpuntensaldo van +11 zijn ze alvast sterk begonnen. Dat neemt niet weg dat we als Sparta Waasmunster dit duel met vertrouwen tegemoet zien. In tegenstelling tot vorig seizoen hebben we nu onze start niet gemist, dit moeten vertrouwen geven om ploegen zoals Kieldrecht het vuur aan de schenen te leggen. Ik zie trouwens elke week over welke kwaliteit we beschikken, dit kan dus een bijzonder interessant duel worden.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster