Met de nieuwe formule kan men zich geen misstappen permitteren, iedereen knokt dan ook voor een plaatsje binnen de eerste vier. In dat opzicht boekten de Sint-Niklase Condors een belangrijke overwinning op Team Waregem B.

Aäron Ceriez (BC Sint-Niklase Condors). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was op Waregem B inderdaad een belangrijke wedstrijd om te winnen” blikt Aäron Ceriez terug. “De wedstrijd op zich begon redelijke gelijkgaand, waarbij we gedurende de eerste helft zelfs de hele tijd moesten achtervolgen. In het derde kwart hebben we sneller gespeeld en liet Waregem bovendien een paar steken vallen. Dit gaf ons de gelegenheid om vrij snel een tienpuntenkloof te maken. Deze voorsprong hebben we kunnen behouden tot het einde, dit mede dankzij een pak defensieve fouten van de thuisploeg die we hebben afgestraft van op de vrijworplijn.”

“Het nieuwe competitiesysteem geeft niet veel ruimte voor off-days” gaat Aäron Ceriez verder. “In mijn ogen komt het er eigenlijk op neer dat iedere match zo goed als een ‘must-win’ game is en dan heb je jezelf als ploeg achteraf niets te verwijten. Het is dan ook de ambitie om bovenin mee te spelen en te streven naar eventuele promotie.”

“Zaterdag nemen we het op tegen Panters Baasrode, die nog niets verloren hebben en in eigen huis bijzonder sterk zijn” aldus Aäron Ceriez. “Communicatie en goede afspraken in defence zullen heel belangrijk zijn. We zullen ook iedereen moeten betrekken in het offensieve spel en van daaruit gevaarlijk zijn vanuit verschillende hoeken. Als we dat goed uitvoeren dan kunnen we een heel moeilijke tegenstander zijn voor heel wat ploegen.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors